Unes 500 persones es concentren a Navàs contra la violència policial

Aspecte de la plaça de l'Ajuntament de Navàs, plena de gent
Aspecte de la plaça de l'Ajuntament de Navàs, plena de gent | AjNvs
Redacció
02 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 15:11h
Unes 500 persones s'han concentrat a la plaça de l'Ajuntament de Navàs, aquest dilluns a les 12 del migdia, en senyal de protesta per la violència desfermada i desmesurada de la Policia i la Guàrdia Civil davant de ciutadans indefensos, que eren als col·legis electorals on es votava pel referèndum, amb el resultat de gairebé 900 ferits a tot Catalunya. A diferents carrers del poble, empreses i botigues també s'han adherit a l'aturada de 15 minuts. Clients i professionals s'han plantat davant dels comerços en senyal de protesta.

L'alcalde de Navàs, Jaume Casals, s'ha dirigit als concentrats i els ha llegit l'article 104 de la Constitució que fa referència a les forces i cossos de seguretat de l'estat que tenen la missió de protegir drets, llibertats, i garantir la seguretat ciutadana.

Després, ha llegit el manifest de l'Associació Catalana de Municipis i dels Municipis per la Independència, que culpa dels actes violents a l'estat espanyol. El text fa un reconeixement als voluntaris, alcaldes i alcaldesses, als més de 2 milions de votants per la seva valentia i compromís.

El manifest conclou "ens volien agenollats i ens han trobat drets, ens volien atemorits i ens han trobat valents... Hem votat... La democràcia sempre guanyarà a la violència".

Aquest dimarts l'Ajuntament de Navàs farà vaga patronal, un bon nombre d'empreses i comerços de Navàs ja han manifestat el seu suport a l'aturada general i tampoc no obriran portes. Així mateix, a les 12 del migdia hi haurà una nova concentració a la plaça de l'Ajuntament.