El Bages comença a votar amb comptagotes degut als problemes informàtics

Una de les consignes que s'ha donat als votants ha estat la de desconnectar el wifi dels seus mòbils

Un manresà dipositant el seu vot en una de les urnes de la FUB
Un manresà dipositant el seu vot en una de les urnes de la FUB | AFT
01 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 12:34h
Manresa està deserta. Tot i ser un matí de diumenge, no hi ha gent que passegi pel carrer. Tothom està concentrat en els diversos col·legis electorals de la ciutat, que han estat custodiats durant tota la nit per grups de persones anònimes.

A les nou del matí, i en el marc d'un ambient distès i amigable, s'han obert tots els centres per començar amb les votacions. Però no ha estat fàcil iniciar aquest procés degut als nombrosos problemes informàtics que s'han detectat a tot Catalunya. Uns problemes que, mica en mica s'estan arreglant, tot i que el sistema va lent. Aquest fet ha suposat que en la totalitat dels col·legis les cues per a dipositar la papereta a l'urna fossin interminables. Una de les consignes que s'ha donat des de les meses ha estat que els votants desconnectessin wifi dels seus dispositius mòbils per, així, no fer alentir tant el sistema informàtic.

Malgrat les allaus de gent, el clima que impera en els col·legis electorals de la comarca és de tranquil·litat i estabilitat. Aquesta serenor, però, ha durat poc a l'escola Joncadella de Sant Joan de Vilatorrada, en la qual una desena de furgonetes de la guàrdia civil hi han irromput provocant aldarulls.