El Comitè en Defensa del Referèndum reparteix 150 voluntaris a fer nit als col·legis

Una munió de gent ha assistit aquest divendres a la tarda a la convocatòria que s'ha fet a la plaça Sant Domènec

29 de setembre del 2017
Actualitzat a les 22:45h
La plaça de Sant Domènec ha estat un bullici de voluntaris organitzant-se per cobrir les seus dels col·legis
La plaça de Sant Domènec ha estat un bullici de voluntaris organitzant-se per cobrir les seus dels col·legis | Pere Fontanals
Amb la voluntat de mantenir un mínim de persones des d'aquest divendres a tots els locals que aquest diumenge acolliran els col·legis electorals, el Comitè en Defensa del Referèndum ha repartit entre els diferents punts les més de 150 persones que s'han presentat a la plaça Sant Domènec disposats a dormir en els centres. En total, però, segons la coordinació del Comitè han apuntat més de 250 voluntaris que aniran una hora o altra a ajudar en el que calgui.

Uns cartellets enganxats en faroles, arbres o mobiliari urbà repartien la vintena de punts mentre que a cada lloc un responsable apuntava la disponibilitat dels voluntaris, generalment atorgant-los el mateix col·legi on havien de votar. És una acció que s'ha portat a terme en paral·lel a les actuacions que algunes AMPA han fet per iniciativa pròpia en les seves escoles, però que té la voluntat de complementar-los en cas que sigui necessari.

D'aquesta manera el Comitè garanteix que aquells punts de votació que tenen menys veïns que vulguin agafar les regnes de guarda, puguin tenir assegurada la presència de voluntaris per si, arribat el cas, es fes una actuació policial per precintar les portes.

Si alguna cosa està caracteritzant la campanya del referèndum és l'enginy que els seus protagonistes hi posen per evitar els continuus impediments de l'Estat perquè l'1-O sigui un fracàs.

Aquest divendres, la població d'arreu s'ha organitzat per evitar que l'ordre de precintar els col·legis electorals arribi a bon port. A Manresa tots els centres educatius i d'altre tipus que diumenge han d'acollir les votacions són hores d'ara ocupats per centenars de persones.

Per si això no fos poc, però, en alguns centres han pensat que si el que s'ha de precintar són les portes de les escoles, la millor solució és que no hi hagi portes. Així ho han fet a l'institut Pius Font i Quer i a l'escola la Font. En aquest últim cas han retirat l'exterior, la que obre el pati. Mentrestant les portes estaran guardades fins que s'acabi el referèndum.