Cinquanta familiars i alumnes de l'escola la Font, advertits de desallotjament

El director del centre, l'excapb de llista d'ICV a Manresa, Lluís Cano, ha avisat als Mossos d'Esquadra davant de l'entrada de la gent a l'edifici escolar

Escola la Font de Manresa
Escola la Font de Manresa | GSV
29 de setembre del 2017
Actualitzat a les 20:13h
Una cinquantena de familiars i alumnes de l'escola la Font de Manresa, que aquest divendres a la tarda han entrat al centre amb la voluntat de quedar-s'hi fins al diumenge i intentar evitar el precinte del col·legi electoral es troben, en aquests moments (18.00h) pendents de ser desallotjats pels Mossos d'Esquadra, segons els ha advertit el director de l'escola, Lluís Cano.

Segons ha explicat a NacióManresa Ignasi Segon, un dels ocupants, quan han finalitzat les classes, una desena de persones, entre els quals alguns alumnes, han entrat a l'edifici de l'escola amb la voluntat de quedar-s'hi fins l'1 d'octubre. Quan els responsables del centre han volgut tancar i no han pogut, el director, que va ser cap de llista d'ICV en les passades eleccions municipals, Lluís Cano, els ha advertit que havien d'abandonar el recinte perquè havien de tancar.

Davant de la negativa dels sobiranistes a marxar, Cano ha trucat als Mossos d'Esquadra per "notificar la incidència" i aquests l'han respost, segons ell mateix ha explicat, que procedirien al desallotjament de l'ecola la Font. Quan la trucada als Mossos ha transcendit entre les mares i els pares que eren vora el centre, molts d'ells han decidit quedar-se a secundar l'ocupació, fins arribar a la cinquantena de persones.

Segons Segon, "el director ha estat molt correcte i cordial amb nosaltres, però ens ha fet saber que ell ha de notificar qualsevol incidència d'aquest tipus a la policia, ja que les seves instruccions son tancar el centre quan finalitza la jornada". Fins i tot els ha comentat que "en unes altres circumstàncies ell seria amb nosaltres, però que havia de fer la trucada per un tema de protocol".

Els Mossos d'Esquadra encara no han confirmat al diari si procediran al desallotjament com, segons Cano, han dit a ell per telèfon. L'escola la Font, al barri de la Font dels Capellans, és col·legi electoral per al proper dumenge.