Els punts al pati i el punt al campus tornen a centres de secundària i a les universitats

Son espais d'informació i assessorament que pretén descentralitzar el servei que s'ofereix des de l'Oficina Jove del Bages

Redacció
29 de setembre del 2017
Actualitzat a les 16:43h
Aquest dilluns 2 d'octubre tornen a instal·lar-se els punts al pati, a 9 centres de secundària, i el punt al campus, a les dues universitats de la capital del Bages.

És tracta d'un servei que ofereix l'Ajuntament de Manresa (Manresa Jove) i que està dinamitzat i gestionat per l'entitat el CAE i que té com a finalitat descentralitzar el servei d'informació i assessorament que es dona a l'Oficina Jove del Bages i acostar-la als estudiants.

Punts d'informació i assessorament

Són es espais que se situen al vestíbul o al pati, segons cada centre, on es munta una taula amb material informatiu d'especial interès per a la gent jove: agenda de concerts, programació de teatre i cinema a la ciutat, activitats dels Casals de joves/la Kampana, activitats esportives, inscripcions a colònies, estades i camps de treball, acadèmies d'idiomes i de repàs, sortides, etc.

Durant aquesta estona, els alumnes poden venir i endur-se la informació o fer una consulta específica que serà resolta al moment, o a través del correu electrònic, per Facebook, per telèfon o en la propera visita al centre.

Les permanències

A part de la presència setmanal als centres, també es realitzen activitats de sensibilització en temes que poden afectar a les persones joves, moltes vegades coincidint amb dies rellevants.

Algunes que es van realitzar el curs anterior son: Permanència sobre les Drogues, Permanència de la Dona Treballadora, Permanència trastorns alimentaris, Permanència sobre el Tabac, Permanència conra la violència de gènere Free hugs, Permanència VIH, Permanència LGTBI.

Aquest any s'incorpora la Permanència addició a les TIC.

En algunes ocasions aquestes permanències estan coordinades amb altres professionals especialistes en la temàtica i consisteix en dinàmiques i jocs ràpids que es realitzen a l'hora de pati.

La cartellera

Cada centre disposa d'una cartellera on s'hi pengen informació que pot ser d'interès per a les persones joves. Setmanalment s'actualitza la informació amb cartells d'activitats previstes per aquella setmana, propostes dels propis alumnes dels instituts que pertanyen a alguna entitat/associació, etc.

Els corresponsals

Per tal de que la informació arribi a tot l'alumnat, es proposa al delegat o subdelegat de cada classe l'opció de ser corresponsal de l'Oficina Jove delBages. La seva tasca és venir setmanalment al Punt al Pati i recollir la informació que se li prepara per tal de que l'expliqui durant cinc minuts a l'hora de tutoria a la resta dels companys de classe.

En cas de que els delegats o subdelegats no vulguin assumir aquesta  tasca, aquesta funció la pot portar a terme qualsevol altre company de l'aula. El projecte Corresponsals es va iniciar a Manresa el curs 2008-2009.