De plàstic i amb el logo de la Generalitat: així són les urnes del referèndum

Junqueras, Romeva i Turull presenten el disseny dels receptacles al final de la roda de premsa sobre el dispositiu electoral de l'1-O

Oriol Junqueras, Raül Romeva i Jordi Turull compareixen al centre internacional de premsa
Oriol Junqueras, Raül Romeva i Jordi Turull compareixen al centre internacional de premsa | ND
Roger Tugas / Oriol March
29 de setembre del 2017
Actualitzat a la 13:50h
Quan queden menys de 48 hores per al referèndum, el Govern ha comparegut al centre internacional de premsa per detallar el dispositiu electoral de l'1-O. El vicepresident Oriol Junqueras, el conseller de la Presidència, Jordi Turull, i el conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, han explicat que 5.343.358 catalans estan cridats a votar, i que hi haurà 2.315 col·legis electorals disposats arreu del territori, amb 5.249 meses distribuïdes en ells. "Aquest diumenge es votarà", ha indicat Turull, en la mateixa línia del que han assegurat els seus companys de Govern. Les urnes, presentades al final del l'acte, són de plàstic i amb el logo de la Generalitat.

En total, 207 d'aquests col·legis estaran a Barcelona ciutat, 824 a la resta de la vegueria de Barcelona, 287 a les comarques centrals, 218 a Tarragona, 203 a Lleida, 99 a les Terres de l'Ebre, 384 a les comarques gironines, i 93 a l'Aran. En la majoria dels casos, es trobaran en centres i espais tancats, per bé que ha reconegut que en dos o tres casos es preveien situar meses en carpes en la via pública, malgrat que encara s'estan buscant alternatives.