La Shopping Night augmentarà l'envergadura amb la incorporació de més espais i comerços

La festa del comerç per excel·lència se celebrarà aquest dissabte de vuit del vespre a dotze de la nit

29 de setembre del 2017
Actualitzat a les 11:24h
La Shopping Night celebrarà la seva sisena edició aquest dissabte
La Shopping Night celebrarà la seva sisena edició aquest dissabte | Àlex Gómez Ribera
Aquest dissabte, 30 de setembre, els comerços del centre de Manresa ampliaran el seu horari habitual i es vestiran de gala per a participar en la sisena edició de la Shopping Night, que s'inaugurarà a les vuit del vespre i finalitzarà a les dotze de la nit. Durant quatre hores, doncs, tots els establiments participants de l'esdeveniment es donaran a conèixer entre la ciutadania en el marc d'un ambient festiu que el que pretén és "agrair i fidelitzar el client", ha explicat Esther Boniquet, dinamitzadora comercial de la UBIC, l'entitat organitzadora de la Shopping Night.

Enguany, la festa del comerç per excel·lència comptarà amb la participació de 150 establiments, una quinzena més que l'any passat. Això és degut al fet que les associacions de comerciants del barri antic han decidit sumar-se a la iniciativa. Cal recordar que l'any passat, els comerços del centre històric també van obrir, però ho van fer sense col·laborar amb l'ens organitzador. Aquesta nova incorporació, doncs, provocarà que el circuit habitual de la Shopping Night no acabi a la Plana de l'Om sinó que ho faci a la plaça Major.

"Es tracta d'un acte comercial molt important i s'ha convertit, per mèrits propis, en un dels esdeveniments més esperats de l'any", ha posat de manifest el regidor de Comerç i Mercats, Jaume Arnau. Elogiant la feina ben feta per part de la UBIC, l'expresident del Bàsquet Manresa també ha volgut recordar que "encara ara hi ha botigues que, aprofitant l'avinentesa, obren però no paguen res a qui ho organitza". En aquesta mateixa línia ha explicat que per la Shopping Night els comerços socis de la UBIC no han de pagar res, però els que no ho són, han d'abonar 90 euros, "i n'hi ha que no ho fan", ha recalcat, tot afegint que "penso que s'ha de tenir respecte a l'entitat que fa possible aquesta festa".

Més oferta gastronòmica i una passarel·la de moda a la plaça Major

Degut al creixement de la Shopping Night, la UBIC ha hagut de fer un replantejament de la festivitat i oferir més activitats al llarg del recorregut comercial que, com cada any, es recomana començar pel segon tram del Passeig Pere III. Enguany, doncs, creixerà el nombre de Food Trucks (n'hi haurà tant a Crist Rei com a la Sant Domènec), així com també augmentaran les propostes lúdiques al carrer. Les exhibicions de ball seran molt recurrents al llarg de l'acte. N'hi haurà al segon tram del Passeig, a Crist Rei, a Sant Domènec i a la Plana de l'Om. També, i com cada any, el concessionari Sala Motors exposarà uns quants dels seus vehicles d'ocasió (a Crist Rei i a Sant Domènec), uns quants discjòqueis punxaran música i, seguint en la línia de l'edició passada, hi haurà una exposició de pintura a càrrec de l'escola d'Art i un circuit d'agilitat per a gossos de la mà de l'empresa manresana Dog Educat.

Al primer tram del carrer Guimerà també es podrà fer un cop d'ull al prototip de vehicle monoplaça que uns quants estudiants de la UPC van crear per a participar en la competició Formula Student. Es tracta d'una proposta que ja es va dur a terme l'any passat i que el que pretén és posar en valor la feina que fan les universitats de la ciutat.

Pel que fa al centre històric, la plaça Major serà el nucli de la Shopping Night. A partir de les nou del vespre es muntarà una passarel·la per la qual hi desfilaran models que portaran roba dels diversos comerços de la zona, com serà el cas de les botigues Ferrer i Mora, Maite Llenceria, La Maduixa, Tennessee o Killing Weekend. A dos quarts de nou, i a la mateixa ubicació, tindrà lloc una exhibició de kick boxing i de taekwondo a càrrec de l'acadèmia Box Gym. Per la passarel·la de la plaça Major també hi desfilaran uns quants dels gossos de la protectora manresana l'Aixopluc. Es tracta d'una idea de la botiga Animalistik's que, amb aquesta acció, pretén potenciar l'adopció d'aquesta animals de companyia.

En aquest tram de la ciutat també hi haurà música en directe a càrrec de la Corneta Riallera i del grup revelació de la Festa Major de Manresa, Tuna Tuninya.

El comerç se suma a la commemoració dels 125 anys de les Bases de Manresa

Si bé l'any passat la novetat estrella de la Shopping Night va ser la presentació del prototip de cotxe dels estudiants de l'UPC, aquest any el protagonisme recaurà en la celebració dels 125 anys de les Bases de Manresa. La commemoració de l'efemèride, que va començar-se a celebrar fa un any, ha portat, als seus comissaris, els manresans Francesc Comas i Jordi Rodó, a dur a terme diversos actes, tant institucionals com divulgatius, amb l'objectiu que la ciutadania conegués què va passar els dies 25, 26 i 27 de març de 1892 a la capital del Bages.

En aquesta línia, i sent conscients que el món del comerç és una peça clau per a donar-se a conèixer, Comas i Rodó han preparat una activitat adreçada a tots els públics, que es presentarà el mateix dia de la Shopping Night al Quiosc de l'Arpa. Es tracta del concurs Les Bases a l'aparador, en el qual hi prendran part 68 establiments que, des del 6 d'octubre i fins el dia 31 del mateix mes, tindran exposada una de les 34 fotografies que els comissaris han escollit -de l'època en què es van constituir les Bases de Manresa- en el seu aparador.

L'objectiu de l'activitat és que tothom que hi vulgui participar escrigui quina foto té exposada cada comerç en el seu aparador, tenint en compte que totes les instantànies es podran trobar en dos establiments diferents degut a la gran acollida de la proposta. Així doncs, tots els interessats poden anar dissabte al Quiosc de l'Arpa per a conèixer més detalladament el funcionament del concurs.