El Col·legi d'Advocats de Manresa oferirà un servei d'orientació jurídica durant l'1-O

De forma voluntària, una cinquantena de lletrats ajudaran a resoldre tots els problemes que es presentin en el marc del Referèndum

28 de setembre del 2017
Actualitzat a la 13:28h
L'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Manresa (ICAM) està a favor del Referèndum. Així ho va demostrar quan, el passat 13 de setembre, va anunciar es posava a disposició de tots els alcaldes i alcaldesses del seu partit judicial citats a declarar davant del TSJC per haver donat suport a l'1-O. I ho ha tornat a fer palès habilitant, per aquest diumenge, un número de telèfon especial que servirà per oferir un servei d'atenció jurídica a totes aquelles persones que tinguin dubtes o problemes derivats de l'1-O.

A aquesta iniciativa, impulsada pel degà de l'ICAM, Abel Pié, s'hi han unit una cinquantena de lletrats i lletrades del mateix Col·legi (en total n'hi ha 270) que, al llarg de tota la jornada i de manera voluntària, estaran disponibles per assessorar legalment la ciutadania, ja sigui per telèfon o anant presencialment al col·legi electoral que es requereixi.

"Estic molt content de la resposta que han donat els advocats i advocades", ha afirmat Pié, que afegeix que "encara ara rebo trucades de persones que també volen afegir-se a la proposta". El degà també ha posat de manifest que "el que pretenem és que tot el nostre partit judicial estigui cobert, i per això ara estem organitzant com ens coordinarem". El partit judicial de Manresa està format pels municipis d'Aguilar de Segarra, Artés, Avinyó, Balsareny, Calders, Callús, Cardona, Castellbell i el Vilar, Castellfollit del Boix, Castellgalí, Castellnou de Bages, L'Estany, Fonollosa, Gaià, Manresa, Marganell, Moià, Monistrol de Calders, Monistrol de Montserrat, Mura, Navarcles, Navàs, El Pont de Vilomara i Rocafort, Rajadell, Sallent, Sant Feliu Sasserra, Sant Fruitós de Bages, Sant Joan de Vilatorrada, Sant Mateu de Bages, Sant Salvador de Guardiola, Sant Vicenç de Castellet, Santa Maria d'Oló, Santpedor, Súria i Talamanca.

Així doncs, totes aquelles persones que durant l'1-O tinguin dubtes, podran enviar un whatsapp o un missatge a través del Telegram (no s'agafaran trucades) al mòbil 684.411.772. Cal destacar que aquesta terminal telefònica ha estat cedida, gratuïtament, per part de l'empresa manresana Fibracat.