Manresa recorda que el govern central ha incomplert el seu compromís amb els refugiats

Aquesta nit finalitza el "compte enrere" de la campanya #VeniuJa, a la qual es va adherir l'Ajuntament

Un camp de refugiats a Grècia
Un camp de refugiats a Grècia | ACN
Redacció
26 de setembre del 2017
Actualitzat a les 19:03h
El govern municipal de Manresa vol posar de manifest que el govern espanyol ha desatès els seus compromisos internacional i ha incomplert l'obligació d'acollir 17.337 persones sol·licitants de protecció internacional com a màxim fins aquest 26 de setembre. En dos anys, només han arribat a l'estat un total de 1.983 persones, l'11% del total.

Els darrers mesos, a la web de l'Ajuntament de Manresa, www.manresa.cat, s'hi podia veure un comptador que recordava que el compromís per acollir persones refugiades s'acaba a cada segon que passa. Aquesta acció forma part de la campanya #VeniuJa, a la qual s'ha sumat la capital del Bages, i que té com a objectiu pressionar i aconseguir que el govern espanyol compleixi amb els mínims pactats en relació a l'acollida de persones refugiades que en el cas d'Espanya és de 17.337 persones que representen un 0,02% del total de demandants d'asil. L'Ajuntament vol posar de manifest l'incompliment i també denunciar algunes veus de la UE que, tot i les xifres, consideren positiva la gestió que s'ha fet de la crisi migratòria.

La campanya té l'aval d'ONGD reconegudes i de la Federació d'ONGD de Catalunya i en el cas de Manresa dona compliment a la proposició per reafirmar Manresa com a Ciutat d'Acollida i defensora del dret internacional presentada pels grups municipals CDC, ERC, PSC, C's i el regidor Miquel Davins i aprovada en la sessió plenària del 21 d'abril de 2016 per tots els grups municipals que formen el consistori.