La Festa de la Verema estrenarà un sopar de tapes maridat amb vins del Bages

Se substitueix el tradicional sopar del dissabte per un conjunt de tapes elaborades per restaurants d'Artés i selecció de vins de la DO a la plaça vella, tot plegat acompanyat de bona música

Redacció
26 de setembre del 2017
Actualitzat a les 16:58h
Nens trepitjant raïm en una imatge d'arxiu de la Festa de la Verema del Bages
Nens trepitjant raïm en una imatge d'arxiu de la Festa de la Verema del Bages | Jordi Preñanosa
Els propers 30 de setembre i 1 d'octubre, Artés celebrarà la 22a Festa de la Verema del Bages. Enguany, la festa coincidirà amb una jornada de participació política i electoral històrica, com és el referèndum d'autodeterminació. La Festa de la Verema, tenint en compte aquest aspecte, s'ha programat amb força novetats.

Per començar, l'acte d'inauguració es celebrarà per primera vegada a Artés, a l'Espai Artium. Això serà al divendres 29 de setembre a les 7 de la tarda, amb una xerrada-tast protagonitzada per Joan Serra, president de la DO i Ferran Climent, director tècnic del Geoparc. 

El canvi més destacable és la jornada de dissabte a la tarda-vespre. En aquesta edició a partir de les 5 de la tarda i tot al voltant de la Plaça Vella, es podrà participar a la Gimcana Familiar del CEP, a l'exhibició dels Amics del Ball en Línia (a la plaça del Padró) i a l'actuació castellera dels Xerrics d'Olot i dels Picapolls de la Gavarresa. A partir de les 8, arriba el plat fort, amb les degustacions gastronòmiques dels restaurants Al Punt/La Punta, La Llosa, La Sardana i La Xicra maridades amb una selecció de 14 vins, un per celler, de la DO Pla de Bages. A aquesta proposta enograstronòmica se li afegeix les actuacions musicals de Jazz Sparrow amb Airadna Colomer i Mon Petit Món, que clouran una jornada que acabarà a les 12 de la nit. Aquest acte substitueix l'habitual sopar-maridatge que s'havia celebrat els darrers anys, i és una aposta per obrir-se a nous formats de degustació i accedir també a un públic més ampli. Es tracta, per tant, d'una excel·lent oportunitat per degustar vi, bona gastronomia i musica de qualitat amb un entorn immillorable com el que ofereix la Plaça Vella d'Artés.

De cara al diumenge, la Verema es manté fidel als actes que més s'identifiquen amb la festa, com la mostra de vins dels cellers de la DO Pla de Bages, els mossecs de les Cuineres del Bages, la Fira d'artesans, la trobada de plaques de cava, les diferents expressions artístiques i musicals programades i les diverses exposicions que es podran veure al llarg del recorregut habitual.