ERC Balsareny convocarà els grups municipals de l'Ajuntament per parlar del futur del poble

La formació republicana vol buscar una solució que tingui el "màxim consens i estabilitat possible" ja que, al seu entendre, la nova situació del govern afecta de manera directa a la gestió municipal

Redacció
26 de setembre del 2017
Actualitzat el 27 de setembre a les 9:56h
Els membres de la llista d'ERC Balsareny, encapçalada per Isidre Viu
Els membres de la llista d'ERC Balsareny, encapçalada per Isidre Viu | ERC Balsareny
No fa ni dues setmanes que el batlle de Balsareny, Albert Neiro, del grup municipal Gent de Balsareny (GdB), va anunciar, a través d'un comunicat i per sorpresa de tothom, que renunciava a l'alcaldia del poble així com també a la seva acta de regidor. Des d'aleshores, els regidors que van quedar al capdavant de la gestió municipal, han intentat reconduir la situació. És per això que quatre dies després de la dimissió de Neiro, van decidir proposar a ERC (que a les eleccions municipals va obtenir només dos vots menys que GdB), d'entrar al govern. Una proposta que la formació encara s'està considerant.

En aquest sentit, els republicans manifesten que el govern de GdB, durant els dos anys que porta al capdavant del poble, "ha mostrat moltes febleses que han desencadenat en una crisi interna". Recordem que fa menys de quaranta-vuit hores, tres membres de la llista de GdB, han deixat la formació al·legant "discrepàncies" i posant de manifest "la incapacitat d'acció política, debilitat institucional i falta de criteri propi del partit, especialment en els últims mesos amb els diversos atacs feixistes". Uns arguments que els republicans també comparteixen. 

Recalcant que GdB "ja va néixer en minoria", els d'ERC, encapçalats per Isidre Viu, lamenten que durant aquests dos anys de mandat, moltes de les propostes que ells havien fet al ple i que s'havien aprovat "no s'han acabat executant".

La proposta que GdB va fer a ERC d'entrar al govern arriba, diu el partit, "en un moment dur pel país, on dia a dia es posen en dubte els més elementals valors de la democràcia". La formació, que explica que GdB els ha proposat traspassar-los moltes de les regidories, expressa que "no sabem en quin punt es troben tots els projectes que s'han iniciat [des de les regidories]".

Conscients que queden gairebé dos anys per les eleccions municipals, el grup republicà manifesta que aquesta situació de "crisi" implicarà "reajustaments interns a l'Ajuntament, amb esforços per part de tothom i molta generositat". 

Amb la voluntat de "buscar una solució amb el màxim consens i estabilitat", els d'ERC consideren que la situació en la qual es troba el govern del poble "no només afecta a GdB, sinó també a la gestió municipal". És per això que la formació ha decidit convocar a tots els grups municipals (GdB, PDeCAT i ERC) amb l'objectiu de trobar solucions: "és imprescindible la implicació de tots i totes, per tal de garantir a la ciutadania de Balsareny, independentment de l'opció política que un dia van votar, la màxima estabilitat i bon govern", conclouen.