Nocturna Vinum: torna la nit de la Festa de la Verema a Manresa

Restaurants i enoteques de Manresa se sumen a la celebració a través d'una nit que marida música en directe, tapes i els vins de la Denominació d'Origen Pla de Bages

Responsables dels establiments que fan possible el Nocturna Vinum
Responsables dels establiments que fan possible el Nocturna Vinum | DO Pla de Bages
Redacció
21 de setembre del 2017
Actualitzat a les 17:07h
La Nocturna Vinum de la Festa de la Verema del Bages tindrà lloc el dijous 28 de setembre, una vespre-nit en la que s'uneixen música i tapes, per celebrar la Festa de la Verema de la a DO Pla de Bages.

Aquest any es farà en dijous i no en divendres com es venia fent fins ara. El canvi de dia es deu a la voluntat d'arribar al públic que també surt a prendre la copa o sopar fora la nit dels dijous. Per això, pren en un començament el format afterwork amb la voluntat d'allargar fins al sopar a base de tapes gastronòmiques amb productes de qualitat.

Enguany els establiments participants són 7 i tots ells acompanyaran la vetllada amb música en directe de primer nivell. La Nocturna Vinum a Manresa aquest any compta amb l'Araunvi Manresa, el Canonge, el Traster, el Vermell, l'Espai Rubiralta, el Kursaal Espai Gastronòmic i la Taverna 1913.

Una altra de les novetats d'enguany és que la Nocturna Vinum amplia territori, iniciant-se per primera vegada a Artés a l'Espai Artium on es celebrarà el seguent dijous dia 5 d'octubre amb el mateix format de música, gastronomia i vi.

L'oferta enogastronòmica serà variada. La nit de la Festa de la verema permetrà degustar per un preu de 3€ una copa de vi i tapa o bé per 5€ una copa de vi de gamma alta i tapa. D'aquesta manera, s'amplia el ventall de vins a copes per a que es puguin tastar els vins més selectes de cadascun dels celler de la DO Pla de Bages. 

Alguns dels plats a tastar més representatius seran: el saltejat de vegetals amb pernil ibèric, el ceviche de gambes i raïm, canelons de confit d'ànec i formatge idiazàbal o de botifarra negra i bolets, el calamar farcit de botifarra negra amb reducció de vi negre, la Contragalta amb ceps, coca del mossén amb anxova del cantàbric i caviar de salmó, torradeta amb foie, figa i brots de mostassa i el pastís de verdures amb escuma de pebrot vermell entre moltes d'altres sorpreses gastronòmiques.

Les actuacions musicals que tindran lloc a cadascun dels establiment seran moltes i variades, des de les antigues components de Macedònia fins a les il·lustracions de Marc Martínez.

Actuacions

Araunvi Manresa, nou establiment especialitzat en vins i enoteca situada al costat del baixador de FGC, que comptarà amb el cantautor Miquel Diaz, amb un ampli repertori dins el folk i el hill country blues.

El Canonge comptarà amb l'actuació de Lupulus Emsembla, cor masculí manresà que té per objectiu vehicular l'oci dels seus integrants a través del cant coral de qualitat.

El grup de les antigues components del grup Macedònia, NOAH, actuarà al Traster.

A l'Espai Gastronòmic del Kursaal hi actuarà el duet musical Mon petit Món amb un repertori que va des de del swing, el jazz manouche, la música francesa passant per la bossa nova. 

A l'Espai Rubiralta tindrà lloc la inauguració de l'exposició Arrelats, d'Elisabet Salat i punxarà el DJ Grozza.

A la Taverna 1913 hi haurà la exposició Bis-Animàntic, sobre Històries il·lustrades de Manresa i altres personatges per descobrir de l'il·lustrador Marc Martínez compartint l'actuació musical de Marc River.

Al Vermell hi haurà el duo de veu i piano Atbara que reversiona alguns dels temes més coneguts dels segles XX i XXI, passant-los pel sedàs del jazz, el pop i la música clàssica.


El dijous següent 5 d'octubre la Nocturna Vinum s'estrenarà a Artés a l'Espai Artium amb el Quintet Ja Veus! Que acompanyaran el vi amb obres que van des de la cançó catalana, bandes sonores i música pop de totes les èpoques.

La Nocturna Vinum forma part de la Festa de la Verema del Bages que aquest any ja en celebra la 22a edició, un cap de setmana ple de novetats amb activitats a la finca Urpina d'AMPANS a Sant Salvador de Guardiola i al poble Artés. Els “Tastos amb Ritme” del dissabte 30 a la tarda i nit serà un dels actes amb més novetats d'aquesta edició on una gran variada selecció de música en directe acompanyarà els vins de la DO Pla de Bages i la gastronomia dels restaurants a la Plaça Vella d'Artés. Es pot consultar tota la programació de la festa al web www.festaveremabages.com.