L'Associació Barri Bell de Manresa vol tirar endavant un projecte de cohabitatge urbà

N'explicarà els detalls en una xerrada que tindrà lloc aquest dijous, a les set de la tarda, al Centre Cultural El Casino

Redacció
20 de setembre del 2017
Actualitzat a les 12:55h
Els membres de l'associació Barri Bell de Manresa han organitzat, per aquest dijous 21 de setembre, una jornada per parlar de l'habitatge cooperatiu en cessió d'ús. De fet, aquesta jornada, que començarà a les set de la tarda, pretén posar els fonaments a un projecte que està gestant el col·lectiu, que pretén tirar endavant el cohabitatge urbà a Manresa. 

"El nostre projecte el subscriu un grup de ciutadanes d'edats i realitats heterogènies que volem crear un espai on conviure i relacionar-nos, fruint dels beneficis de cada una", expliquen des del col·lectiu, tot afegint que "l'objectiu és crear un espai on implicar l'administració pública en la creació de nous models d'habitatge que no siguin ni el lloguer ni la compra".

És per aquest motiu que, amb la voluntat d'elaborar un model de col·laboració i de convivència basat en les xarxes d'ajuda mútua, que els membres de Barri Bell han convidat, a la jornada d'aquest dijous, persones vinculades amb projectes de cohabitatge que han tingut èxit. És el cas de La Borda, un immoble situant a Barcelona que s'està rehabilitant, i Cal Cases, una comunitat de 13 famílies situada a Santa Maria d'Oló constituïda al voltant d'una cooperativa d'habitatge en cessió d'ús. Aquests dos testimonis explicaran la seva experiència i el camí que van seguir per passar de la teoria a la pràctica.