La UVic-UCC fa costat a les institucions catalanes davant les actuacions de la Guàrdia Civil

La universitat emet un manifest qualificant de "greus" les accions del cos militar i reclamant "solucions polítiques als problemes polítics"

Redacció
20 de setembre del 2017
Actualitzat a les 12:12h
La Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya, a la que pertany UManresa, ha emès un manifest a favor de les institucions catalans davant dels escorcolls i detencions que han portat a terme la Guàrdia Civil des d’aquest dimecres al matí. En aquest sentit la universitat qualifica aquests fets de “greus” en un moment que qualifica de "transcendental per al futur del país".

En el mateix comunicat, la universitat reclama "solucions polítiques als problemes polítics", i subratlla que el mecanisme fonamental de què disposen les societats modernes és el coneixement i la validació de la voluntat majoritària del poble a través del vot. Per altra banda, el Consell de Govern de la Universitat s'ha adherit al Manifest del Pacte Nacional pel referèndum.
 
Manifest de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya a favor de les institucions catalanes
La Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya, davant dels fets tan greus que s'estan donant al país amb la guàrdia civil escorcollant organismes de la Generalitat de Catalunya i detenint alts càrrecs, fa costat al Govern de Catalunya i les seves institucions en aquest moment tan transcendental per al futur del país.

El Consell de Govern de la Universitat també s'ha adherit al Manifest del Pacte Nacional pel Referèndum en el qual "Afirmem que la cultura democràtica reclama solucions polítiques als problemes polítics. I ho fem apel·lant al mecanisme fonamental de què disposen les societats modernes: el coneixement i la validació de la voluntat majoritària del poble que s’expressa amb el vot".