La 29a edició de la Selènika arriba diumenge a Navarcles amb tots els dorsals exhaurits

L'emblemàtica pedalada de resistència en BTT comptarà amb dos recorreguts diferents

Redacció
20 de setembre del 2017
Actualitzat a les 12:11h
La 29a Selènika ha exhaurit tots els dorsals
La 29a Selènika ha exhaurit tots els dorsals | Pere Fontanals
La Penya Ciclista de Navarcles ja ho té tot a punt per a celebrar la 29a edició de la Selènika, la marxa de resistència en BTT per excel·lència a la comarca del Bages. Tindrà lloc aquest diumenge, 24 de setembre i com a novetat incorporarà un recorregut curt, de 64 quilòmetres, que se sumarà al llarg, que aquest any en tindrà 100. 

Tots dos recorreguts seran circulars: sortiran i arribaran al Pavelló Municipal de Navarcles. De fet, durant els 36 primers quilòmetres els ciclistes de tots dos recorreguts passaran pel mateix lloc. La ruta curta, que tindrà un desnivell ascendent acumulat de 1500 metres i un total de tres avituallaments, passarà per les poblacions de Monistrol de Calders, Calders, Santa Maria d'Oló i Artés. En el cas de la llarga, el desnivell acumulat serà de 2893 metres, tindrà quatre avituallaments i passarà per Monistrol de Calders, Calders, Avinyó, Moià, Santa Maria d’Oló, l’Estany, Oristà i Artés.

Seguint amb la proposta de l'any passat, enguany l'organització seguirà apostant per l'ús del GPS per seguir la ruta al detall, amb una intenció doble: minimitzar la presència de senyals a la natura i optimitzar els vehicles de marcatge, ja que costa molt trobar-ne. Cal recordar, però, que aquesta iniciativa va fer davallar amb escreix el nombre d'inscrits a la pedalada. Tot i així, els organitzadors segueixen apostant per aquest nou guiatge: "l'objectiu és que, més tard o més d'hora, no s'hagi omplir el bosc de senyals", han manifestat. I la jugada els ha sortit bé, perquè a hores d'ara ja no queden dorsals lliures. Si bé l'any passat van inscriure-s'hi 643 persones, enguany n'hi participaran 900.