La Guàrdia Civil s'emporta diverses caixes de la seu d'Unipost a Manresa

L'institut armat està desenvolupant aquest dimarts una operació en diverses seus de l'empresa a la recerca de documentació del referèndum

19 de setembre del 2017
Actualitzat el 20 de setembre a les 14:53h

Seu d'Unipost a Manresa, al carrer Bambylor Foto: GSV


Agents de la Guàrdia Civil s'han endut aquest migdia diverses caixes de la seu d'Unipost a Manresa, segons ha pogut saber NacióManresa. L'acció policial, que han protagonitzat un mínim de dos agents de paisà, s'ha produït mentre continua l'escorcoll a la seu de l'empresa a Terrassa. Fonts de l'empresa no han volgut parlar amb el diari, i la Guàrdia Civil farà un comunicat al final de la jornada.

Troben notificacions de meses a Terrassa

La Guàrdia Civil ha localitzat a la seu d'Unipost de Terrassa notificacions de les meses de l'1-O, segons fonts de la investigació citades per Europa Press. El cos armat ha confiscat centenars de sobres embalats i emmagatzemats en caixes. Al davant de la nau, s'hi han concentrat desenes de persones amb estelades. Han cantat L'Estaca i Els Segadors i han dipositat clavells als vehicles de l'institut armat.
El vicedegà del Col·legi d'Advocats de Terrasa, Jaume Salés Vernet, diu que la Guàrdia Civil ha entrat a l'empresa sense una ordre judicial i que s'han comès irregularitats flagrants. També ha dit que els agents estaven mirant els sobres a contrallum per esbrinar-ne el contingut.

Mentrestant, es continua esperant l'ordre judicial per escorcollar el material vinculat amb el referèndum.



També s'han presentat a l'Hospitalet i Manresa

De matinada, agents de la Guàrdia Civil, sense anar uniformats -només els identificava un peto- i amb cotxes no logotipats, ja s'havien presentat a l'empresa privada de missatgeria Unipost, al carrer Pablo Iglesias de l'Hospitalet de Llobregat. Els agents han arribat a quarts de cinc del matí i n'han marxat poc abans de les nou del matí sense endur-se res. Fins al lloc, també s'hi ha desplaçat la secretària primera de la Mesa del Parlament i membre de Junts pel Sí, Anna Simó.

En un primer moment, a l'Hospitalet, han estat escorcollant les furgonetes de la firma que sortien de la nau i més tard han entrat a dins les instal·lacions. Més tard, s'ha confirmat que també havien entrat a la nau de l'empresa a Terrassa, situada a la confluència del carrer de la Mare de Déu dels Àngels amb el carrer de Cervantes, al barri del Centre.

Aquest migdia, segons ha pogut saber NacióDigital, almenys dos agents de paisà de la Guàrdia Civil s'han presentat a l'oficina d'Unipost a Manresa.
 

Escorcoll a Terrassa, aquest matí. Foto: Terrassa

 

Miquel Samper, tinent d'alcalde del PDECat, entre els concentrats, que són prop d'un centenar. Foto: Albert Prieto


Algunes persones amb estelades, a la seu d'Unipost a Terrassa. Foto: Albert Prieto


Unipost dona servei de missatgeria privat, alternatiu a Correus, i per tant és fàcil interpretar que la Guàrdia Civil hi busca correspondència que la Generalitat ha enviat en relació amb l’organització del referèndum. També podrien estar buscant documentació relacionada amb el cens i la composició de les meses electorals, ja que aquesta empresa és la que va ser contractada el 9-N per repartir les notificacions de les persones triades per formar part de les meses electorals.

La Guàrdia Civil ha intensificat en els últims dies els escorcolls relacionats amb material del referèndum. Aquest dilluns van intervenir uns 100.000 díptics de publicitat de l'1-O a una empresa de Sabadell. Es tractava de material de campanya amb el timbret de la Generalitat en què s'hi podia veure la imatge de les vies bifurcant-se, amb un cantó en català i l'altre en castellà.

Aquest cap de setmana, la Guardia Civil també va confiscar 1,3 milions de cartells, díptics i fulletons de promoció del referèndum en una empresa de distribució de publicitat situada a Montcada i Reixac. Concretament, es van endur cartells de la Generalitat promocionant el referèndum, de la CUP i material que cridava a votar a favor del "sí".
 

Un agent de paisà, a l'empresa Unipost de l'Hospitalet de Llobregat. Foto: ACN

 

La nau d'Unipost a Terrassa, aquest matí. Foto: Albert Prieto