S'enfronten a deu anys i mig de presó per estafar 43.100 euros a onze companys de Pirelli

Un dels acusats, exempleat de la multinacional, va falsificar les nòmines dels altres treballadors per accedir a targetes de crèdit i préstecs

Redacció
15 de setembre del 2017
Actualitzat a les 11:48h
Els fets van passar el 2009, quan Pirelli estava a punt de tancar la seva etapa productiva a Manresa
Els fets van passar el 2009, quan Pirelli estava a punt de tancar la seva etapa productiva a Manresa | ACN
La secció 21a de l'Audiència Provincial de Barcelona acollirà el proper dilluns l'inici del judici a un extreballador de Pirelli i dues presumptes còmplices acusats d'estafar més de 43.000 euros a onze companys de feina a les darreries de l'estada de la fàbrica a Manresa, el 2009. El fiscal demana per als tres acusats deu anys i mig de presó pels delictes d'estafa, falsedat en document mercatil i revelació de secrets, a més a més d´una multa de 10.200 euros i el retorn desl diners a les víctimes.

Segons l'escrit de la fiscalia, els acusats van falsificar nòmines d'onze treballadors de la multinacional amb les quals obtenien targetes de crèdit que feien servir per realitzar compres d'alt valor. En total van fer operacions fins a 43.109,36 euros.

Un dels acusats, que treballava a Pirelli, va agafar les nòmines d'onze companys seus, les va escanejar i alterar per accedir a la concessió de targetes i préstecs. Les estafes a cada un dels treballadors van anar entre els 1.500 i els 10.000 euros.

La policia va intervenir en els domicilis dels acusats ordinadors, material informàtic i documentació que usaven per fer les falsificacions.