El Centre de Visitants de l'Estany adaptarà els seus continguts al llenguatge de signes

Ho farà mitjançant el projecte La Mirada Tàctil, impulsat per la Diputació de Barcelona

Redacció
14 de setembre del 2017
Actualitzat a les 10:46h
El Centre de Visitants de l'Estany serà, ben aviat, accessible per a persones sordes, oralistes i signants gràcies a l'ajut econòmic de la Diputació de Barcelona en el marc del protocol general del Pla de Xarxes de Governs Locals 2016-2019.

L'espai ja ha començat amb la primera fase d'aquest projecte, que el que pretén és incorporar vídeos de les diferents exposicions i mostres realitzats per la Federació de Persones Sordes de Catalunya (FESOCA), que es podran visualitzar a través del projecte La Mirada Tàctil, impulsat per la mateixa Diputació. Des de l'any 2007, l'Oficina de Patrimoni Cultural desenvolupa diferents accions que apropen els museus i el seu patrimoni a tota la societat.  La Mirada Tàctil es centra en el desplegament d'equipaments museogràfics, de presentació tàctil del fons i continguts del museu, com element d'inclusió per assegurar l'accessibilitat cultural a tots els visitants.  

És per això que aquest dissabte,16 de setembre, a les dotze del migdia es durà a terme l'acte d'inauguració de la primera fase del projecte d'accessibilitat al Centre de Visitants de l'Estany. L'acte serà per Salvador Tresserra, alcalde de l'Estany, i comptarà amb les ponències de Joan Josep Puigcorbé, diputat  delegat de Cultura de la Diputació de Barcelona; de Dionís Guiteras, president del Consell Comarcal del Moianès, i d'Antonio Martínez, president de la FESOCA.