Denuncien l'ultra de Balsareny i un company seu que volien boicotejar la Marxa de Torxes del poble

Una quinzena d'espanyolistes es van acostar a la marxa i van proferir insults i amenaces als manifestants mentre agents antiavalots dels Mossos els barraven el pas

Raul Macià en una imatge de fa una setmana despenjant una estelada a Sallent
Raul Macià en una imatge de fa una setmana despenjant una estelada a Sallent | Raul Macià
Redacció
14 de setembre del 2017
Actualitzat a les 11:24h
Els Mossos d'Esquadra van denunciar el conegut ultraespanyolista Raul Macià i una altra persona que el passat dissabte al vespre es van aplegar a la plaça de la Mel de Balsareny encapçalant un grup d'una quinzena de persones amb la voluntat de violentar la Marxa de Torxes per la Independència que es portava a terme en aquesta població del nord del Bages. Macià va ser denunciat per intentar impedir el legítim dret de manifestació i pertorbar-ne greument el desenvolupament de la marxa. L'altra persona va ser denunciada per portar a sobre un munchaco, una arma que s'usa en les arts marcials i que consisteix en dues barres unides pels extrems amb una cadena.

Una quinzena de simpatitzants del partit ultranacionalista VOX es van aplegar a la plaça de la Mel de Balsareny a la mateixa hora que començava la Marxa de Torxes per la Independència a la població. Allà s'hi trobaven ja efectius dels Mossos d'Esquadra que havien estat advertits per l'organització de la marxa davant la sospita que Macià organitzava alguna acció contra l'acte. En veure la quinzena d'espanyolistes a la plaça, els agents van avisar els ARRO, els agents antiavalots, que van mantenir els esvalotadors lluny de la Marxa de Torxes. L'acte es va poder dur a terme amb certa normalitat, però no es va evitar que els ultres insultessin i amenacessin als manifestants des de la distància.

Raul Macià és un veí de Balsareny que és conegut a tot el nord del Bages per dur a terme accions contra símbols independentistes i publicar-ho a les xarxes. A primers d'any va gravar-se arrencant un rètol de Municipi per la Independència de Sallent. Aquest fet va comportar-li el reingrés a la presó d'on es trobava en tercer grau penitenciari per un delicte de robatori i per un altre contra la salut pública -tràfic de drogues. Aquest darrer mes ha protagonitzat altres accions, com l'assalt a l'Ajuntament de Balsareny per penjar-hi una bandera espanyola, l'arrencada de pancartes de l'ANC o, l'última, l'haver despenjat una estelada i haver dedicat a la xarxa, males paraules contra l'alcalde de Sallent, David Saldoni.