Formació i Nits de Joc donen el tret de sortida del nou curs del CAE

El CAE inicia la temporada de Nits de Joc al Cafè El Taller
El CAE inicia la temporada de Nits de Joc al Cafè El Taller | CAE
Redacció
13 de setembre del 2017
Actualitzat a les 20:29h
Un cop finalitzada la setmana de Jocs al Carrer, el CAE posa en marxa un nou curs, carregat d'activitats i de propostes formatives. Pel que fa a la formació, el CAE ja ha publicat l'oferta formativa corresponent a setembre 2017-gener 2018. Per a aquest període s'han programat 4 cursos i 18 monogràfics i tallers, amb un total de 812 hores formatives.

El 21 d'octubre s'iniciarà un curs de Director/a d'activitats de lleure, amb una durada de 200 hores i el 4 de novembre començarà un curs de Monitor/a d'activitats de lleure. Al gener hi haurà dos nous cursos de Monitor/a, un d'ells totalment subvencionat, adreçat a persones en atur.

Aquesta programació de cursos d'educadors/es en el lleure es complementa amb una àmplia oferta de monogràfics i tallers, estructurats en diferents àmbits: intervenció educativa, joc, associacionisme i voluntariat, tècniques i recursos, educació per a la salut i formació personal. Dins del mes de setembre ja es duran a terme dues accions formatives, totes dues incloses en la programació de l'Escola d'Estiu del Voluntariat: La teva entitat passaria una ITV? (19 de setembre) i Comunicació i lideratge emocional en la gestió de voluntaris (20 i 21 de setembre).

Tota la programació del CAE es pot consultar a través del web www.cae.cat, espai des del qual també es poden fer les inscripcions.

Pel que fa a les activitats, aquest dijous, 14 de setembre, el Club del Joc del CAE posa en marxa una nova temporada de les Nits de Joc, mantenint l'emplaçament i els horaris habituals. Tots els dijous del curs escolar, a partir de 2/4 de 10 del vespre i fins la mitjanit, el Cafè del Taller (Sobrerroca, 14, de Manresa) acollirà aquestes trobades lúdiques on tothom qui vulgui es pot apuntar a fer unes partides de jocs de taula tot prenent un refresc o una cervesa.

Els membres de Club del Joc són els encarregats de dinamitzar aquestes sessions, orientant en la tria dels jocs, ensenyant a jugar a nous jocs o compartint una partida. Ells també s'encarreguen de seleccionar i posar a disposició dels participants un fons de jocs amb prop d'una cinquantena de jocs de taula de diferents tipologies: d'estratègia, d'atzar, de cartes...

La programació de les Nits de Joc es complementarà amb tres activitats extres: una nit de jocs d'aposta i de taverna (el 5 d'octubre, en el marc de la Fira Mediterrània); el Torneig de Carcassonne de la Llum (el 22 de febrer) i el Torneig de Catan. Dia Internacional del Joc (el 17 i 24 de maig).

La participació a les Nits de Joc és gratuïta i no requereix cap inscripció prèvia.