L'Escola Agrària de Manresa inaugura el curs oferint cinc propostes de formació

Totes començaran el mes d'octubre i quatre s'allargaran fins el novembre i un, fins el desembre

Redacció
13 de setembre del 2017
Actualitzat a les 12:38h
L'Escola Agrària de Manresa ja té cinc propostes de formació per aquest nou curs. Totes elles començaran durant els primers dies d'octubre i s'allargaran fins el novembre i una, fins el desembre.

El curs que començarà més aviat ho farà el dimecres dia 4. Porta per títol Dona valor afegit al teu producte i està adreçat a petits productors, elaboradors i a persones que vulguin incorporar-se al món agrari. El curs pretén que els assistents gaudeixin de recursos per a dissenyar una estratègia de comercialització per al seu producte; aprenguin a valorar-lo des de diferents perspectives, i examinin quins recursos i eines estratègiques hi ha per apropar-lo als consumidors.  Aquesta formació es durà a terme a les instal·lacions de l'Escola Agrària els dimecres i els divendres, de quatre de la tarda a vuit del vespre, fins el 29 de novembre. El preu del curs és de 65 euros.

El dijous dia 5 començarà el curs d'Horticultura Biodinàmica, que es durà a terme tots els dijous (de deu del matí a dues del migdia i de quatre de la tarda a vuit del vespre) i dissabtes (de deu del matí a tres de la tarda) fins l'11 de novembre. La proposta formativa està adreçada a horticultors que vulguin conèixer la tècnica de l'horticultura biodinàmica, que fomenta tenir cura del sòl i millorar-ne la fertilitats a través de preparats que vivifiquen la terra. El preu del curs és de 65 euros.

Instal·lacions fotovoltaiques per a autoconsum començarà el divendres dia 6. Aquest curs està dissenyat per donar resposta formativa als professionals del sector agrari que vulguin aprendre a calcular les necessitats energètiques i conèixer els elements d'una instal·lació fotovoltaica i el seu dimensionament per a l'autoconsum elèctric sense connexió a cap xarxa. La formació es durà a terme a la mateixa Escola Agrària, cada divendres (de sis de la tarda a dos quarts de nou del vespre) i dissabte (de nou del matí a dos quarts de dues del migdia), fins al 25 de novembre. El preu del curs és de 65 euros.

Plantejar aspectes del disseny i maneig que afecten la salut dels fruiterars; conèixer les principals plagues i malalties que afecten els cultius fructícoles; revisar la normativa i els productes permesos en la producció agrària i ecològica, i introduir-se en l'agrohomeopatia són els objectius del curs Sanitat en fructicultura ecològica. Es durà a terme cada dimarts a partir del 10 d'octubre (de quatre de la tarda a vuit del vespre) i cada dissabte a partir del dia 14 (de deu del matí a tres de la tarda), fins el 12 de desembre. El preu del curs és de 65 euros.

Finalment, el darrer curs, començarà el dijous dia 19. Portarà per títol Recursos per millorar les relacions de grups agroecològics i es durà a terme a l'Escola Agrària. La formació, destinada a col·lectivitats agràries, associacions de productors o de tècnics agraris, i productors que treballen en grup o en xarxa, pretén donar recursos als assistents que ajudin a fer forts els llaços humans del treball amb xarxa i que facilitin l'entesa entre les persones amb qui comparteixen projectes lligats a la terra. El curs tindrà lloc cada dijous, de quatre de la tarda a vuit del vespre, i finalitzarà el 30 de novembre. El preu del curs és de 32 euros.

Les inscripcions per a tots els cursos es poden fer fins a 10 dies abans que comencin fent un ingrés de la quantitat que val cadascun al número de compte ES56 0182 4143 2102 0182 9192 (BBVA), tot indicant el nom del curs i de l'alumne. Un cop fet aquest tràmit s'haurà de presentar el comprovant bancari a les mateixes instal·lacions de l'Escola Agrària, juntament amb una fotocòpia del DNI, de la targeta sanitària, així com també una fotocòpia de la nòmina, rebut d'autònoms o targeta de l'atur segons la situació laboral.