Cristian Maya: «Volem recuperar l'escala d'equips femenins»

El coordinador femení dels equips del Cd'E Manresa considera que les "campioníssimes" de la passada temporada, que enguany salten al Juvenil-Cadet, superaran el pas a futbol 11 "ja que són jugadores amb molta qualitat i talent"

El coordinador dels equips femenins del Cd'E Manresa, Cristian Maya
El coordinador dels equips femenins del Cd'E Manresa, Cristian Maya | Cd'E Manresa
Redacció
13 de setembre del 2017
Actualitzat a les 0:39h
Cristian Maya Pérez (Navàs, 20-1-1988). És el coordinador femení dels equips del Cd'E Manresa i entrenador de l'equip Infantil-Aleví per aquesta temporada. Surt del Futbol Base del CE Sallent on va estar-hi dues temporades. En porta tres sota la disciplina del Cd'E Manresa. Primer amb el Benjamí masculí, seguidament amb el Cadet-Infantil Femení (amb el que és proclamà campió de Catalunya) i ara amb l'Infantil-Aleví femení. La temporada passada, el Cadet-Infantil va signar, amb ell a la banqueta, la "temporada perfecte". Invictes en la Lliga i en la Fase Campions, sent campiones de Catalunya absolutes de la categoria.

"Teníem l'obligació de donar continuïtat a les noies campiones la temporada passada, i al mateix temps, mirar cap avall. Intentar recuperar el futbol femení del Cd'E Manresa, que tenia fa unes temporades, un total de 5 equips per tenir l'escala d'edats, entre l'Infantil-Aleví i el Sènior. Aquesta temporada tindrem dos equips el Juvenil-Cadet i l'Infantil-Aleví, tots dos en la Segona Divisió de les seves respectives categories. Per aconseguir l'escala d'edats, seguim tenint els mateixos problemes, comuns dins del panorama del futbol femení de la comarca: trobar jugadores. Entre tots els Clubs -pocs- involucrats hem d'intentar trobar la solució", assegura.

Les campioníssimes de la temporada passada, segueixen amb el Cd'E Manresa, però en categoria d'edat superior. "El Juvenil-Sadet, sota les ordres del seu entrenador Carles Martínez, té ara mateix un total de 14 jugadores, de les quals sis segueixen de la temporada anterior i vuit són noves incorporacions. Lògicament seguim oberts a noves incorporacions, ja que el número ideal seria 16-17 jugadores, que recordem, moltes d'elles passen del Futbol-7 a l'11. Aquest canvi, sempre es nota per les dimensions del camp, però tot i així, crec que farem un bon paper en la Segona Divisió, ja que són jugadores amb molta qualitat i talent".

L'altre equip, les més joves, són les que entrenarà Cristian Maya: "L'Infantil-Aleví, en futbol-7, Segona Divisió, té ara mateix 9 jugadores, també pendents i oberts a noves incorporacions. Excepte una jugadora, que ja fa dos anys que està al Club, la resta són noves incorporacions".

El coordinador del Futbol Femení del Cd'E Manresa té clar que per aconseguir l'objectiu de recuperar el Futbol Femení, al Club i a la Comarca és necessari. "Més repercussió tant interior com exterior del Futbol Femení en general. La temporada passada ho vàrem guanyar tot, sense perdre cap partit, i tot i així el ressò va ser mínim. Necessitem més caliu al Nou Estadi Municipal del Congost i més ressò i ajut a l'exterior."