L'Oller del Mas es prepara per viure una verema amb música, tastos i patrimoni

La jornada durarà tot el cap de setmana i també comptarà amb activitats per a infants

Imatge de la Festa de la Verema de l'any passat
Imatge de la Festa de la Verema de l'any passat | Oller del Mas
Redacció
12 de setembre del 2017
Actualitzat a la 13:43h
La verema ja és aquí. I com cada any, l'Oller del Mas vol celebrar-la a l'engròs, fent-ne partícipa a tota la ciutadania. Ho farà amb el que els organitzadors anomenen la Festa de la Verema i tindrà aquest cap de setmana, 16 i 17 de setembre. Durant els dos dies, el celler oferirà múltiples activitats pensades per a tot tipus de públic. Algunes d'elles relacionades amb el món del vi i la gastronomia, i d'altres pensades per al gaudi familiar.

La Festa començarà dissabte a les onze del matí, quan s'obriran les portes de l'anomenat mercat artesanal, que se situarà al pati d'armes del castell. Es tracta d'un mercat vintage que es recolza en la forta identitat cultural i artesanal dels mercats i que fusiona l'artesania, la singularitat i els materials naturals. Durant tot el dia, doncs, més de 20 artesans mostraran les seves creacions i productes.

Paral·lelament al mercat, a les onze també començarà l'activitat Verema en família, una novetat d'enguany que permetrà als més menuts de casa recollir els mateixos el raïm i xafar-lo com es feia antigament. Un cop acabat aquest procés, es podran endur la seva pròpia ampolla de most a casa. Aquesta activitat, que tindrà un preu de 5 euros, s'anirà repetint cada mitja hora fins les set de la tarda.

Tenint en compte que el celler i la finca de l'Oller del Mas seran els màxims protagonistes de la diada, s'oferiran visites amb carros tibats per cavalls per tota la zona. També hi haurà l'opció de participar en una visita guiada pel celler, en la qual s'explicarà la seva història i també es podrà entrar a l'interior del castell.

Totes les activitats i propostes esmentades tindran lloc tant dissabte com diumenge.

Per als més petits

La Festa de la Verema pretén acostar les noves generacions al món de la producció vinícola així com també a conèixer el patrimoni que envolta l'Oller del Mas. I ho vol fer d'una manera amena i divertida. En aquesta línia, hi haurà set ponis que passejaran els infants per l'entorn del castell en un recorregut que durarà un quart d'hora i que es podrà fer tant dissabte com diumenge. També aprendran a conèixer de què està format el cep mitjançant un taller on els protagonistes seran les fulles, el suro, la terra i el raïm. Les manualitats es complementaran amb l'opció de pintar-se la cara, de la mà de maquilladores professionals.

Dissabte hi haurà dues propostes més. La primera, que començarà a les dotze del migdia i acabarà a les quatre de la tarda, serà la de conèixer el rugby de primera mà, un esport encara força desconegut a la comarca que prendrà vida de la mà dels jugadors de Manresa Rugby Club. La segona proposta serà un espectacle de màgia a càrrec del Mag Raul. Tindrà lloc a l'escenari principal de l'espai Food&Wine i començarà a les cinc de la tarda.

Jazz i vi, una combinació perfecta

Com no podia ser d'una altra manera, a la Festa de la Verema no hi faltaran els tastos de vins i les degustacions gastronòmiques. Tot això es trobarà a l'espai Food&Wine, que serà el punt en el qual es podran degustar vins del celler i tastar diverses propostes gastronòmiques de diferents Food Trucks. Per amenitzar aquest espai, a partir de dos quarts de dues del migdia, la formació &Swing (compost pels músics David Sais, Jordi Martínez i Pere Barrera) tocaran jazz en directe.

Tarda d'ampolles obertes

Dintre de les activitats de la Festa de la Verema, el dissabte, de dos quarts de set de la tarda i fins les deu del vespre, es podran degustar els millors vins del celler acompanyats de tapes i maridats amb música en directe. Els primers a tocar seran els membres del grup Òria, que interpretaran versions de temes actuals així com també d'aquells que no moren mai.

A les vuit del vespre serà el torn del duet bagenc Jo Jet i Maria Ribot que, amb el seu segon disc sota el braç Lliure o descansar, faran les delícies dels amants de la música íntima i propera.