Una riuada de gent surt del Bages en autobús i tren cap a la Diada de Barcelona

Unes 4.000 persones de la comarca i de la part del Moianès que ho era, surten en 80 autobusos organitzats per les entitats sobiranistes locals | Enguany, molta gent, "més que mai" segons els convocants, han sortit en vehicle privat

Manifestants esperant la sortida dels autobusos a la parada de busos
Manifestants esperant la sortida dels autobusos a la parada de busos | Pere Fontanals
11 de setembre del 2017
Actualitzat a les 14:30h
Una riuada de gent s'agrupava aquest dilluns al migdia a la parada d'autobusos de Manresa per sortir direcció Barcelona i participar en l'acte massiu que l'ANC ha organitzat per reivindicar la Diada Nacional de Catalunya que ha de ser definitiva abans del referèndum de l'1 d'octubre.

En total partiran unes 4.000 persones en algun dels 80 autobusos que surten de la comarca i de la part del Moianès que pertanyia al Bages -l'organització territorial de l'ANC manté, encara, l'estructura antiga-. També molta gent sortia en tren, tant dels FGC com de la Renfe, i molts, "més que en altres edicions, segons hem vist", s'hi desplaçaran en vehicle privat.

Un cop ha finalitzat l'acte institucional de la Diada a Manresa, la gent s'ha desplaçat fins a la parada d'autobusos amb estelades, samarretes de la Diada, i tot l'equipament per participar en una altra Diada que omplirà els carrers de Barcelona. A partir de la 1 han començat a sortir esglaonadament els vehicles de Manresa. En altres municipis, els autobusos han partit d'hora de matí.