L'Ajuntament assegura que va rebre informes de la Generalitat a favor del crematori

El consistori està estudiant les al·legacions presentades per Esfune i l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages i assegura que es resoldran "en els propers dies"

Mar Martí
06 de setembre del 2017
Actualitzat el 08 de setembre a les 21:14h
Parcel·la del Polígon del Pont Nou on està prevista la construcció de la funerària amb crematori
Parcel·la del Polígon del Pont Nou on està prevista la construcció de la funerària amb crematori | Pere Fontanals
L'Ajuntament de Manresa ha informat aquest dimecres que la sol·licitud de llicència ambiental que ha demanat l'empresa Serveis Funeraris de Barcelona SA per instal·lar una activitat de tanatori i crematori al polígon industrial de la Plana del Pont Nou ha rebut els informes favorables tant del tècnic responsable d'activitats del consistori com també de l'Oficina de Gestió Ambiental Unificada (OGAU) de la Generalitat i de la Direcció General de Prevenció i Extinció d'Incendis i Salvaments. El consistori ha informat que la sol·licitud es va rebre el 22 de febrer de 2017 i, davant de les resolucions favorables, la tramitació va seguir el seu curs a l'Ajuntament i el 19 de juny va rebre l'informe favorable dels serveis tècnics municipals. Aquest dimecres l'associació Esfune ha anunciat que ha presentat al·legacions al projecte i no ha descartat portar l'Ajuntament a judici.

La llicència ambiental del projecte es va publicar el BOP el dia 22 de juny, segons informa el consistori, i tot seguit es va iniciar el procés d'exposició pública. Dins d'aquest termini, l'Ajuntament de Manresa informa que s'han presentat dues al·legacions al projecte: una d'Aureli Sánchez, en nom propi i com a president de l'associació Esfune, i una altra de l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages. Segons informa el consistori, aquestes al·legacions fan referència a aspectes d'emissions a l'atmosfera i també a qüestions urbanístiques.

En aquestes moments l'Ajuntament informa que està estudiant les al·legacions i assegura que "es resoldran en els propers dies". Un cop resoltes les al·legacions i com a pas previ a l'atorgament de la llicència ambiental, caldrà l'informe favorable de la Ponència tècnica d'activitats de l'Ajuntament de Manresa.