Una colònia de prop de 60 cigonyes provinent d'Alemanya ha fet nit a Santpedor

L'arribada de les aus es va concentrar al capvespre de dimarts i es van poder veure imatges espectaculars als punts més alts del poble

Cigonyes al campanar de l'església Sant Pere de Santpedor
Cigonyes al campanar de l'església Sant Pere de Santpedor | Jordi Falip
Redacció
06 de setembre del 2017
Actualitzat a les 15:34h
Ha estat una visita efímera però que ha deixat empremta a Santpedor. Una colònia de prop d'una seixantena de cigonyes ha fet nit als punts més alts del poble com el campanar de l'església, la torre de l'Aigua de can Jorba o la xemeneia de Cal Clarassó, per citar tres exemples.

Segons el regidor de Medi Ambient, Josep Illa, és una migració post nupcial cap a zona d'hivernada al continent africà. L'espècie que ha passat per Santpedor és la cigonya blanca. Fa aproximadament un metre i té el plomatge de color blanc amb les plomes rèmiges negres. Aquestes aus migratòries tornen sempre als mateixos nius d'on han marxat l'any anterior. Quan arriben el primer que fan és reconstruir-los.

Algunes d'aquestes cigonyes van marcades amb anelles de color amb inscripció de lectura a distància. Aquest fet ha permès que el santpedorenc Jordi Felip en podés agafar imatges de les anelles que ha facilitat a Marc Illa, de l'Estació Biològica de l'Aiguamoll de la Bòbila i ha pogut confirmar algunes lectures d'anelles, indicant que la procedència de la colònia que ha passat per Santpedor és Alemanya.
 

Cigonyes a Can Jorba. Foto: Jordi Falip


A Santpedor, el seu pas ha despertat molta expectació. Ahir al vespre, desenes de persones van agafar imatges bucòliques del pas de les aus pel poble concentrades al campanar de l'església de Santpedor, la xemeneia de Cal Clarassó, la Torre de l'Aigua de Can Jorba, els focus del camp d'Esports Josep Guardiola per citar alguns exemples. Aquest matí, les imatges ja no eren aèries sinó a peu pla, quan les cigonyes han pasturat pels prats abans de continuar el seu camí cap a l'Àfrica.
Arxivat a