Els veïns del pàrquing Saclosa combatran la seva conversió en zona blava

El proper dijous al vespre hi ha convocada una assemblea al mateix aparcament per organitzar-se i donar resposta a l'Ajuntament

Redacció
05 de setembre del 2017
Actualitzat a les 21:28h
El pàrquing Saclosa, en una imatge d'arxiu
El pàrquing Saclosa, en una imatge d'arxiu | GSV
Veïns de la zona de l'aparcament de Saclosa han convocat per a aquest dijous a les 8 del vespre una assemblea per evitar que el pàrquing passi de tenir més de 100 places d'aparcament gratuït a tenir-ne 37 de zona blava, tal i com va anunciar l'Ajuntament la setmana passada.

La convocatòria s'ha fet a través de Facebook i Twitter, i reclamen l'adeqüació de l'aparcament, però mantenint-lo gratuït com fins ara. Cal tenir en compte que el pàrquing Saclosa segueix un ramal de l'antic trajecte de la via dels FGC quan creuaven Manresa fins al riu. La seva calçada és entre terra i aquitranada, però amb moltes deficiències.

El projecte que s'ha començat a desenvolupar preveu fixar l'aparcament a la zona situada entre l'accés al pàrquing (al carrer del Bruc, a la part més propera a Saclosa) i la sortida (al carrer Sant Fruitós – plaça Lluís Companys). Aquest aparcament serà en bateria i a un sol costat, a la banda del carrer del Bruc. Hi haurà 37 places d'aparcament, regulat en zona blava. Igualment, s'alliberarà l'espai de la banda del carrer Carrió, on hi ha una filera d'arbrat, per a l'ús vianants, clarament delimitat per una línia contínua de pilones. Fins ara, els vehicles aparcaven també en aquest costat, entre els arbres, cosa que ara es prohibirà per tal de facilitar el recorregut de vianants.

A la zona del pàrquing més propera a la cantonada Saclosa/Bruc, on actualment hi ha una mena de placeta en què també es permet aparcar, s'ampliaran les voreres i es crearà un espai destinat a zona verda per a vianants. Per aquest motiu, en aquests punts s'enderrocaran els elements de separació existents amb els carrers Saclosa i Bruc (barana, muret, parterre) per integrar l'espai dels carrers amb l'àmbit d'intervenció. En aquest punt s'hi plantaran tres arbres i s'hi disposarà una filera de pilones per delimitar l'espai de vianants.