Sallent es vesteix de gala en l'estrena del nou teatre polivalent a Cal Carrera

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i la presidenta de la Diputació, Mercè Conesa, han presidit la inauguració que ha inclòs la representació de "El Retaule dels Embotits"

El president Puigdemont talla la cinta inaugural de Cal Carrera
El president Puigdemont talla la cinta inaugural de Cal Carrera | Marc Castellet / DdeB
Redacció
05 de setembre del 2017
Actualitzat a les 0:25h
El president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, i la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, han inaugurat aquest dilluns la nova sala polivalent de Cal Carrera, a Sallent. A l'acte també han assistit el conseller de Cultura, Lluís Puig, i l'alcalde del municipi, David Saldoni.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat que "els països lliures, com volem que sigui el nostre, són els que saben elevar l'esperit dels seus ciutadans a través cultura, les arts i el coneixement". El president de la Generalitat ha fet aquestes declaracions durant la inauguració del nou teatre sala polivalent Cal Carrera de Sallent, que s'ha construït a l'antic complex fabril tèxtil conegut com la Fàbrica Vella de Sallent.

El cap de l'executiu ha felicitat la iniciativa de Sallent perquè "és a través de la cultura que es fa ciutadania" i "allà on hi ha ciutadans no hi ha súbdits". En paraules del president Puigdemont, "val la pena dedicar tot el coratge per aconseguir que el nostre país sigui un país on val la pena viure-hi" i "on val la pena assumir riscos perquè el propòsit col·lectiu de dotar-nos d'un país, construït entre tots, sigui sobre bases decents com la cultura". 

El president ha acabat la seva intervenció recordant que "quan s'obre un teatre s'obre una llum, i quan s'obre una llum és a les nostres mans que no s'apagui mai". "La conquesta de la llibertat la fem a cada teatre, omplint-nos de contingut i de gent", ha conclòs.

Per la seva part, Mercè Conesa ha assegurat que la funció de la Diputació de Barcelona és assegurar que els recursos de corporació "arribin als 311 municipis de la demarcació". És per aquest motiu que ha recordat la voluntat de treballar per tal que "els ajuntaments puguin funcionar prestant els millors serveis i els de més qualitat".

Com a exemple d'això ha posat la nova sala polivalent de Sallent que s'estava inaugurant, un inversió prioritzada que el poble ha "demostrat que és una necessitat".

El teatre Cal Carrera de Sallent està situat a l'antiga fàbrica de Cal Carrera, reconvertida ara com a espai escènic. El pressupost ha estat de 1.905.501,86 euros i la Diputació de Barcelona, a través del Pla Xarxa de Governs Locals, n'ha aportat 715.000.

La sala de la planta baixa està correctament condicionada i insonoritzada i, disposa de 337,05 metres quadrats de platea. Tindrà una capacitat aproximada per a unes 1.200 persones a peu dret, i hi cabran 506 persones assentades ja que compta amb una graderia telescòpica que permet habilitar la sala per les diferents activitats que s'hi poden desenvolupar.

Durant l'acte d'inauguració s'ha interpretat El Retaule dels Embotits, que s'ha convertit en un emblema de les enramades de Sallent que mou una setantena de persones entre actors, cantants, músics i personal de les diverses entitats. Es tracta d'una adaptació lliure de la llegenda sallentina que narra la història de com es van embotir sacs amb palla en forma de ninots per defensar-se de les tropes estrangeres quan Sallent era una ciutat emmurallada.
 

Integrants del grup que ha interpretat «El Retaule dels Embotits». Foto: Generalitat


Prèviament, el president Puigdemont, la presidenta Conesa i la delegada del Govern a la Catalunya Central, Laura Vilagrà, han visitat l'Ajuntament de Sallent, on ha estat rebut per l'alcalde, David Saldoni. Després de signar el llibre d'honor i de trobar-se amb la resta de membres del Consistori, el cap de l'Executiu ha descobert la placa inaugural del nou equipament cultural de Sallent, on ha presenciat una breu representació teatral.