Obres de Manresa: Muralla Sant Domènec i Sant Francesc

Jordi Bonvehí Castañé
17 d'agost del 2009
576_1250503302obres
576_1250503302obres

Mapa d'afectacions

Amb motiu dels treballs de renovació del col·lector i urbanització del tram de la Muralla Sant Domènec i Sant Francesc, del programa estatal FEIL, des del 10 d’agost i durant tot el mes, la Muralla Sant Francesc, entre el Pont de Sant Francesc i el carrer Era d'en Coma i entre els carrers Barreres i Cos, queda tallat a tota circulació de vehicles. El tall de circulació s’afegeix al que el 20 d’abril afecta diverses línies d’autobús de la ciutat de Manresa, en concret la línia 4 i la línia 5. Les parades anul·lades són: Muralla Sant Francesc (línia 4) i Plaça Valldaura (línia 4 i 5). L’entrada de vehicles a la ciutat de Manresa es realitza pels carrers Mossèn Vall, Rubió i Ors, Bruc i carretera Cardona i la sortida, per la carretera de Cardona, carrer Dos de Maig i passeig del Riu.

Les obres a les Muralles de Sant Domènec i de Sant Francesc de Manresa es van iniciar el 20 d'abril del present any i tenen dos direccions definides: completar la renovació dels espais públics del nucli antic seguint el Pla Integral de Revitalització (PIRNA) i ampliar la capacitat del torrent dels Predicadors desdoblant-lo amb un col•lector de nova construcció, aquesta ultima intervenció és la que s'està realitzant a la Muralla de Sant Francesc entre el carrer de Barreres i el carrer de l'Apotecari (carrer situat darrere l’Hotel Pere III). El desdoblament del col·lector es completarà amb una segona fase, realitzada per l'empresa Aigües de Manresa. Amb aquestes obres, el col·lector quedarà connectat amb el riu Cardener. El conducte es farà amb peces de formigó prefabricades de sèrie, que encaixades, formaran un tub completament quadrat, de 2,5 metres d’amplada per 2 metres d’alçada. En els laterals hi haurà un conducte a cada cantó que recollirà les aigües dels edificis i carrers propers.

Les obres de la Muralla Sant Francesc, concretament del col·lector, van patir un despreniment de terra els últims dies del mes de juliol, fet que va provocar un cert alarmisme entre els veïns en veure com la vorera cedia a causa de la rasa feta per construir-hi el nou col·lector, finalment els operaris van apuntalar ràpidament la rasa i l’ajuntament va treure ferro del incident malgrat l’esglai dels residents.

El pressupost de la intervenció des de carretera de Cardona fins a l’Hotel Pere III és de 2.465.180 €. L’actuació de prolongació que realitzarà Aigües de Manresa fins al riu té un pressupost aproximat de 1.500.000 €.
 

Estat de la Muralla de Sant Francesc entre l'escola Joviat i l'Hotel Pere III. Jordi Bonvehí