VÍDEO L'emotiva victòria de Núria Picas a la Ultra Trail Mont Blanc

Núria Picas ha fet una cursa impressionant, en primer lloc des de pràcticament a la sortida, i s'ha proclamat reina del Mont Blanc
Núria Picas ha fet una cursa impressionant, en primer lloc des de pràcticament a la sortida, i s'ha proclamat reina del Mont Blanc | Foto: @UTMBLive
Redacció
03 de setembre del 2017
Núria Picas (Buff-AE Mountain Runners del Berguedà), l'atleta manresana de muntanya de 40 anys, ha sumat la seva primera victòria a l’UTMB (Ultra Trail Mont Blanc) en la seva llarga carrera esportiva. Picas és, amb aquesta victòria, la primera esportista catalana i primera també de l'Estat espanyol que guanya aquesta competició. L'atleta del Bergueda ha fet una entrada apoteòsica a Chamonix, amb una senyera estelada i els seus dos fills que han sortit a abraçar l'esportista per entrar junts a la meta. La manresana ha aconseguit la victòria després dues segones posicions (2013 i 2014) en aquesta UTMB.

La cursa, que va sortir de la població francesa aquest divendres a les sis de la tarda, amb 2.537 corredors inscrits –amb canvis de recorregut per causa del mal temps–, ha comportat una gran victòria per a la manresana Núria Picas (Buff Pro Team), que ha aconseguit l'or de l'UTMB d'enguany amb un temps final de 25:46:43 h, seguida de la suïssa Andrea Husser (Mammut Pro Team) i, tercera, la francesa Christelle Bard.
 

L'atleta manresana s'abraça a un dels seus dos fills, amb l'estelada al fons. Foto: @UTMBLive


Kilian Jornet no ha repetit els èxits aconseguits a la Ultra Trail Mont Blanc dels anys 2008, 2009 i 2011 –i que el can catapultar popularment en el món del muntanyisme–, per bé que ha batut el seu propi record, amb un temps final a l'arribada a Chamonix (Alta Savoia) de 19:16:38 h, 5 minuts més que el viticultor i muntanyenc francès François D'Haene, que ha guanyat la cursa de 171 km i 10.000 metres variables de desnivell i s'ha igualat amb tres victòries (2012, 2014 i 2017) a les de Jornet. El tercer a travessar la meta ha estat el nord-americà Tim Tollefson, que ha fet la cursa amb un crono de 19:53:00 h.
 

Kilian Jornet a punt d'arribar a la meta a l'UTMB2017 a Chamonix, on ha fet el segon lloc. Foto: @Salomon_Spain


Kilian Jornet ha declarat quan ha arribat a meta que "durant la primera meitat m'he trobat molt bé, molt fresc, però en la segona he patit problemes en els peus, m'han sortit butllofes a causa dels galindons que m'han causat les botes de muntanya i els peus de gat; tampoc no m'he sentit bé a les cames. Després, en els últims 40 quilòmetres, m'he recuperat físicament i el temps ha estat millor del que s'esperava, a la nit no feia tant fred". Pel que fa al seu rival, Jornet ha dit que François d'Haene "ha estat enorme en aquesta carrera, ha dominat de cap a cap, i mereix totes les felicitacions. Per la meva part ha estat una cursa dura, amb una part on m'he trobat sense forces però m'alegro d'haver pogut disputar aquesta bella batalla amb François fins al final". La pròxima cita del vallesà serà la Glen Coe el 17 de setembre i l'Ultra Pirineu el 23 del mateix mes.

Bons llocs per a Pau Capell i Anna Comet

No menys meritòria ha estat la victòria de Pau Capell, amb un merescut sisè lloc i un temps de 20:12:43 h, que ha travessat la meta de la població gala amb la bandera catalana a les mans, com podem veure en aquest vídeo.