La Festa Major es clou aquest cap de setmana amb els actes suspesos pels atemptats

Dissabte tindrà lloc el Correaigua i la caminada nocturna, i diumenge la trobada de bateries i la Moscada Infantil

Redacció
01 de setembre del 2017
Actualitzat el 03 de setembre a les 22:40h
La Festa Major de Manresa es clourà aquest cap de setmana, amb la celebració de diversos actes que van ser suspesos el cap de setmana del 19 i 20 d'agost, a causa dels tres dies de dol decretats després dels atemptats a Cambrils i Barcelona.

Demà a la tarda, a 2/4 de 5, tindrà lloc el Correaigua. L'itinerari s'iniciarà a la plaça Europa i, com els anys anteriors, seguirà pel carrer del Carme, plaça del Carme, carrer Pedregar, plaça Pedregar, carrers del Metge Planas, Nou, Sant Miquel, plaça Major i Cap del Rec, per tornar a la plaça i carrer del Carme i finalment a la plaça Europa.

Durant el recorregut es ruixarà els participants amb aigua, terra, fang, confeti, farina, escuma i altres colorants autoritzats. Per tant, es recomana que els participants portin samarreta prima, pantalons curts que no siguin texans, estris per remullar els altres que no siguin ni de vidre ni punxeguts, i calçat que no rellisqui.

La Policia Local ha informat que es tallarà al trànsit els carrers inclosos en el recorregut i està prohibit l'estacionament a partir de les 14 h. Així mateix, s'anul·larà la parada de transport públic interurbà Plaça Europa.

El Correaigua se celebra des de l'any 1989 i l'organitza l'entitat manresana Xàldiga Taller de Festes.

Caminada nocturna, trobada de bateries i Moscada Infantil

També aquest dissabte, a partir de les 10 del vespre, es farà La Sèquia amb la Llum del frontal, una caminada nocturna per al públic familiar que sortirà des del Centre de Visitants del Parc de la Sèquia de Manresa. La inscripció val 3 euros que inclou un tast de cava i coca al Mas de Sant Iscle. L'acte l'organitza la Fundació Aigües de Manresa-Junta de la Sèquia.

Diumenge, a les 6 de la tarda, per novè any consecutiu, tindrà lloc la Trobada de Bateries a la plaça Sant Domènec, un espai plenament consolidat per aquest acte que està obert a la participació dels amants de la percussió. 

Per altra banda, també diumenge, a partir de les 7 de la tarda, a la plaça Major, tindrà lloc la Moscada Infantil. L'acte inclourà tallers infantils, mostra i actuació dels diferents grups i elements de la secció infantil de Xàldiga, amb un recorregut pels carrers de l'entorn de la plaça Major. L'organització recorda que cal complir mesures de seguretat: portar roba i calçat adient (barret, mocador, màniga llarga i pantalons llargs, roba de cotó, taps a les orelles). L'organització adverteix els participants i el públic del risc de l'activitat derivat de la utilització de la pirotècnia, i que els pares i mares es fan resposanbles de la participació dels seus fills a la festa.

L'altre acte suspès el primer cap de setmana, la proclamació de laPubilla i l'Hereu de Manresa 2017, ja es va fer divendres passat a la tarda.

L'Ajuntament de Manresa vol reiterar l'agraïment per la bona predisposició i col·laboració de totes les entitats, que s'han avingut sense cap problema a la modificació dels actes festius a causa dels fets ocorreguts a Catalunya.