D'Arrel i el Kursaal encetaran la seva programació de folk amb l'espectacle «Bella Ciao»

La seguirà, el mes de novembre, la proposta local de la Companyia Torreta

Redacció
30 d'agost del 2017
Actualitzat a les 10:05h
El grup D'Arrel, en col·laboració amb el teatre Kursaal, ja ha posat a la venda els dos primers espectacles de folk del curs. El primer, Bella Ciao, tindrà lloc el divendres 22 de setembre al teatre Conservatori i serà el concert pòrtic de la Fira Mediterrània d'enguany, que se celebrarà del 5 al 8 d'octubre.

Bella Ciao s'ha consolidat com l'espectacle més gran del folk italià posat en escena, cinquanta anys després, amb la presència de grans músics i artistes. Es tracta d'una represetació que va marcar l'inici del folk italià l'any 1964, i que va influir en tots els músics que amb gran èxit treballen avui portant la música popular italiana per teatres, auditoris i places de tot el món.

Les cançons de Bella Ciao mantenen, actualment, la seva potència d'expressió dins del món que ens toca viure, pels seus valors llibertaris, pacifistes i cívics. Així, segueix essent un exponent de la cançó popular, amb algunes de les veus més importants de la música i el cant social d'Itàlia; els fills de Bella Ciao: Lucilla Galeazzi, Elena Ledda, Luisa Cottifogli i Alessio Lega.

En aquest espectacle, que començarà a les nou del vespre, també hi participaran Jaume Arnella i Carles Belda amb cançons catalanes que comparteixen els valors cívics i socials de Bella Ciao.

Les entrades tenen un preu de 22 euros (de 20 pels menors de 25 anys, majors de 65 i amb el carnet d'El Galliner) i es poden comprar anant presencialment a les taquilles del Kursaal, trucant al 93.872.36.36, o per internet, clicant aquí.

Companyia Torreta, amb músics locals

El segon espectacle promogut per D'Arrel el protagonitzarà la bagenca Companyia Torreta. Tindrà lloc el dissabte 18 de novembre, a les set de la tarda, a la sala petita del Kursaal.

La Companyia Torreta va néixer com a Trio Torreta la primavera del 2014, de la mà de Joel Díaz, Ramon Navarro i Queralt Valls, amb l'objectiu d'oferir un espectacle que fomentés el ball de plaça i popular en diferents estils tradicionals dels països que integren el continent europeu (França, Grècia, Portugal, Itàlia, Catalunya...). L'any 2015 es van unir a la formació Sònia Anton, Berta Sala i David Sorribas, formant-se, així, la Companyia Torreta i consolidant-se amb l'enregistrament de la maqueta Viatge per Europa i la presentació del projecte arreu de Catalunya. En aquest l'espectacle que oferirà al Kursaal, la companyia farà un recorregut pels Països Catalans a través de la sardana, l'havanera, la jota, la bolangera manresana i molts més.

Les entrades tenen un preu de 15 euros (de 12 pels menors de 25 anys, majors de 65 i amb el carnet d'El Galliner) i es poden comprar anant presencialment a les taquilles del Kursaal, trucant al 93.872.36.36, o per internet, clicant aquí.