El jutge deixa en llibertat amb càrrecs el presumpte piròman d'Artés

Després de tota la investigació, els Mossos d'Esquadra no han pogut provar la seva participació en els altres dos incendis de Navarcles

Un Bomber treballant en l'incendi d'Artés
Un Bomber treballant en l'incendi d'Artés | ACN
Redacció
29 d'agost del 2017
Actualitzat a les 17:10h
El jutjat de Manresa ha deixat en llibertat amb càrrecs el veí d'Artés de 39 anys que els Mossos d'Esquadra van detenir com a acusat d'haver provocat els dos incendis que aquest estiu s'han declarat a Artés i que han cremat 365 hectàrees. Finalment, els Mossos d'Esquadra no han pogut provar la seva participació en els dos incendis de Navarcles que es van declarar pocs dies després dels d'Artés, de manera que en aquests moments està imputat pels dos incendis forestals i pel que va provocar en el cotxe d'una veïna seva, al garatge de casa.

L'home, que vivia a Artés des del passat mes de juny no podrà tornar a casa seva ja que el jutge li ha prohibit l'entrada al municipi bagenc, de manera que haurà de tornar a la seva residència anterior, de la que encara manté el pis, a Santa Coloma de Gramenet.

L'acosat va ser detingut el passat dijous quan els Bombers i els Mossos d'Esquadra se'l van trobar al costat d'un cotxe en flames al garatge de l'edifici on vivia a Artés. Inicialment li van imputar els dos incendis d'Artés, i el jutge va prorrogar la seva detenció 48 hores més per comprovar si tenia relació amb els dos incendis de Navarcles, que també havien estat provocats.

En els escorcolls als seus domicilis d'Artés i Santa Coloma de Gramenet, els Mossos hi van trobar documentació de Creu Roja i Protecció Civil falsificada, així com a peces de roba que simulaven ser dels cossos d'emergència i assistència, amb els que accedia als boscos per seguir l'evolució dels incendis que ell mateix havia provocat, de manera que a banda dels tres incendis, també se l'acusa de falsificació documental i usurpació d'atribucions. L'acusat haurà d'assistir periòdicament als jutjats a signar.