Un Correfoc més potent escampa el seu poder pel barri antic de Manresa

El ball de Correfoc estrena l'actuació del grup Hotel Cochambre

El Correfoc va acomiadar un any més la Festa Major de Manresa
El Correfoc va acomiadar un any més la Festa Major de Manresa | Àlex Gómez Ribera
29 d'agost del 2017
Actualitzat a les 9:10h
Un dels actes més potents de la Festa Major de Manresa, el Correfoc, s'ha desenvolupat amb normalitat aquest dilluns a la nit. Durant unes tres hores el barri antic de Manresa ha quedat cobert per un núvol de fum causat pels quilos de pirotècnia cremada al llarg del recorregut. El Correfoc d'enguany ha augmentat la seva potencia ja que s'han incrementat els quilos de pólvora utilitzats per la gran cercavila de foc. Les places han estat els àmbits del Correfoc on s'ha notat més aquest augment ja que han tingut un muntatge pirotècnic més complet que d'altres anys.

Tot i algunes gotes tímides que han caigut durant la nit, el Correfoc ha avançat imparable començant el seu recorregut a la plaça Major i continuant cap al carrer Sant Miquel tot avançant per la part baixa del antic, cap al final del seu recorregut, el Correfoc, ha pujat fins a la plaça del Carme i, a través del carrer del Cap del Rec, ha retornat al punt d'inici, a la plaça de l'Ajuntament. Després de les moscades finals i un castell de focs el llums a la plaça s'han encès, aleshores tant els participants del Correfoc com els espectadors han començat a giravoltar per la plaça amb la coneguda melodia De Vacances, un moment d'alegria col·lectiva que ha tancat un any més el Correfoc .

Com a epíleg del concert, a quarts d'una de la matinada, ha començat el ball del Correfoc amb l'actuació, per primera vegada, del grup Hotel Cochambre. Una formació musical que amb les seves versions de temes coneguts ha portat la gresca a una plaça Major plena.
 

Hotel Cochambre es va estrenar com a grup del ball del Correfoc. Foto: Àlex Gómez Ribera