La CUP no assisteix al pregó de la Festa Major en protesta pels patrocinis bèl·lics

La formació rupturista ha pres aquesta decisió després que hagi presentat a Ple diverses vegades que no s'accepti el finançament d'ICL i la banca

L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, en una mesa en la que no hi han estat presents els representants de la CUP
L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, en una mesa en la que no hi han estat presents els representants de la CUP | AjM
Pere Fontanals
26 d'agost del 2017
Actualitzat a les 16:57h
Cap dels tres regidors de la CUP no ha estat present aquest dissabte al migdia en el pregó de Festa Major que ha pronunciat en periodista Antoni Basas al saló de sessions de l'Ajuntament de Manresa. Segons ha confirmat a NacióManresa els representants de la formació rupturista no han assistit a l'acte institucional de la Festa Major "com a protesta cap al patrocini de la festa diverses empreses que estan relacionades amb la fabricació d'armes", en referència als tres principals patrocinadors, ICL, BBVA-CX i la Caixa, que fan que sigui "una festa major armada".

"A més a més, també hem de recordar el problema que hi ha a la nostra societat amb els nombrosos desnonaments que encara porta a terme la banca", han afegit. La formació recorda que ICL patrocina l'exèrcit israelià, i tant BBVA-CX com la Caixa tenen inversions en empreses armamentístiques espanyoles.

Tot plegat arriba després que la CUP hagi presentat al Ple municipal en diverses ocasions proposicions per a que l'Ajuntament no accepti el patrocini tant d'ICL, en alguna ocasió, com d'empreses que estiguin relacionades amb la fabricació de les armes. "A més a més, ningú no dubta que a la CUP la Festa Major que considerem nostra és la Festa Major Alternativa", finalitzen.

Malgrat que ni la Comissió Manresa de Festa ni la regidoria d'Hisenda no han volgut parlar de xifres, NacióManresa està en disposició d'assegurar que el patrocini dels dos bancs i de l'empresa minera puja més de 20.000 euros en l'edició d'aquest 2017.