El piròman d'Artés es feia passar per membre de Creu Roja i Protecció Civil per acostar-se després als focs

Els Mossos d'Esquadra troben material inflamable, documentació falsificada i algun uniforme d'emergències en el registre que ha fet als seus dos domicilis

Tasques d'extinció de l'incendi d'Artés
Tasques d'extinció de l'incendi d'Artés | NacióManresa
25 d'agost del 2017
Actualitzat el 27 d'agost a les 11:25h
El veí d'Artés de 39 anys que aquest dijous va ser detingut acusat de provocar intencionadament dos incendis al Bages, xifra que podia pujar fins a cinc quan acabin les investigacions, tenia material inflamable a casa seva, documentació falsificada, com carnets de voluntari de la Creu Roja i de Protecció Civil, i algun uniforme d'emergències, que hauria fet servir per acostar-se a les flames un cop l'incendi estava declarat i els serveis d'emergències i salvament hi treballaven, segons informació dels Mossos d'Esquadra.

Així es desprèn de les dues entrades i registres que agents dels Mossos d'Esquadra han realitzat a dos pisos, un a Santa Coloma de Gramenet, on ha viscut sempre, i l'altre a Artés, on hi vivia només des d'aquest passat mes de juny. L'acusació format que en aquest moment hi ha als jutjats de Manresa és, finalment, sobre els dos incendis d'Artés, un primer declarat el 5 d'agost i que va cremar 367 hectàrees, amb alguna masia inclosa, i un segon declarat el 9 d'agost, que en va cremar 2.

Els Mossos d'Esquadra, però, estan acabant de recollir proves i testimonis dels tres incendis declarats aquesta darrera setmana entre Navarcles i Calders, i no descarten que també d'aquests en sigui el responsable. La detenció d'aquest veí d'Artés es va precipitar dijous després que el trobessin en un garatge del seu portal al costat del cotxe d'una veïna seva encès en flames.

En total, a falta d'aquestes investigacions, la policia l'hi imputa tres delictes d'incendi provocat, dos forestals i el tercer en el vehicle, un de falsificació en document públic i un cinquè d'usurpació de funcions. El detingut passarà a disposició judicial aquest dissabte.