MBici farà una prospecció del camí ignasià en bicicleta aquest agost

Els dos membres de MBici que faran la prospecció
Els dos membres de MBici que faran la prospecció | MBici
Redacció
14 d'agost del 2017
Actualitzat a les 19:50h
El projecte del Camí Ignasià, impulsat per la Companyia de Jesús amb la col·laboració de l'Ajuntament de Manresa, inclou diferents iniciatives encaminades a facilitar i promoure l'ús del camí ignasià en tots els seus trams, des de Loiola fins a Manresa i en diferents tipus de serveis. En aquest sentit, una nova via de col·laboració de la ciutat amb la promoció de la ruta és la definició i prospecció de tot el camí ignasià pensat per la bicicleta de muntanya i, posteriorment, l'oferta de l'organització i guiatge d'expedicions.

Per aquest motiu, la cooperativa Manresana de Serveis amb Bicicleta (MBici), està en coordinació amb l'Oficina de Turisme de Manresa, amb Basquetour (Agencia Vasca de Turismo), l'Oficina de Turisme de la comarca de Debagoiena i l'Oficina de Turisme de Loiola. L'objectiu es triar les millors opcions de camí aïllades de la circulació rodada i al mateix temps, evitar els forts desnivells que en alguns trams tenen els corriols per a caminants. Basquetour està ultimant la definició d'aquest itinerari en el tram del país basc i intercanviarà informació amb MBici per identificar la millor solució en cada tram.

En aquests moments, el camí ignasià té definit un itinerari per fer el camí a peu i una opció per fer-ho en bicicleta de carretera. L'opció de camí per a bicicleta de muntanya està en procés de definició. En aquest sentit, MBici s'ofereix a col·laborar i a obrir camí.

El proper dimecres, 16 d'agost, l'equip de MBici es dirigirà a Loiola per tal d'iniciar l'excursió de prospecció de la ruta. L'endemà començarà el primer tram, des de Loiola fins al Santuari de Arantzazu. Es preveuen realitzar deu etapes. La tasca de prospecció implica no poder programar amb exactitud quina distància es podrà realitzar cada dia perquè dependrà de les anades i tornades que caldrà fer per provar els camins. La idea es destinar més temps de prospecció en els trams més propers a Loiola. Les etapes més properes a Manresa són les més conegudes.

Val a dir que tota aquesta informació s'enviarà diàriament a l'Oficina de Turisme per fer seguiment de l'expedició.  Igualment, el treball final serà enviat a l'Agència Basca de Turisme i a les Oficines de Turisme corresponents.

Cal destacar que al juny 2016, es va unir a MBici l'empresa GuiesBtt.cat, especialitzada en organitzar, dissenyar i oferir tota mena de rutes de Btt.