Les Enramades de Sallent són presents a les Festes de Gràcia

Les Enramades de Sallent són a Gràcia des d'aquest dilluns
Les Enramades de Sallent són a Gràcia des d'aquest dilluns | AjSllt
Redacció
14 d'agost del 2017
Actualitzat a les 19:42h
Aquest dilluns, els Amics de les Enramades de Sallent han marxat amb autobús fins a Barcelona per guarnir un dels carrers del barri de Gràcia amb motiu dels 200 anys de les seves festes.

Des de les 9 del matí una vintena d’enramadors i enramadores de Sallent ja han posat fil a l’agulla per vestir el carrer Francesc Giner amb una enramada senzilla amb els elements tradicionals: el boix, la palma i les flors de paper.

Es tracta d’una iniciativa dels veïns del barri barceloní que els va cridar l’atenció que a Sallent encara se seguís treballant amb aquests elements vegetals tal com es feia antigament i volien recordar els orígens d’aquesta festivitat que enguany celebra el bicentenari.

A Sallent ja feia més d’un mes que s’estaven preparant els motius per l’enramada. Es van fer dos torns de treball en un local del carrer Àngel Guimerà i fins i tot es va organitzar una sortida popular per anar a collir el boix. Tot aquest esforç es veurà reflectit en un tram del carrer Francesc Giner des d’avui fins al 20 d’agost.

El passat 9 de juliol, les Enramades de Sallent també van tenir el seu lloc a l’envelat de Gràcia. Es va fer un taller per ensenyar a fer trenes de boix i flors de paper, mostrant així com eren els guarniments tradicionals que moltes entitats ja han perdut.

Enguany, és la primera vegada que les Enramades de Sallent tenen representació a Gràcia en una de les festes més emblemàtiques de Catalunya. És, sense dubte, una gran oportunitat per donar a conèixer aquesta tradició tan arrelada i estimada al municipi, i que el passat mes de juny va deixar el llistó ben amunt amb gran èxit de participació i 16 carrers enramats que van lluir i vestir de color Sallent.