L'exlíder de CDC a Manresa, Josep Vives, pregoner de la Festa Major d'un convuls Castellnou

L'actual portaveu del Barça i expresident del Bàsquet Manresa obrirà els actes que transcorreran entre el 18 i el 20 d'agost en el convuls municipi bagenc

Josep Vives rebent la insígnia del Bàsquet Manresa en una imatge d'arxiu
Josep Vives rebent la insígnia del Bàsquet Manresa en una imatge d'arxiu | J. Alberch
13 d'agost del 2017
Actualitzat a la 13:25h
L'advocat manresà Josep Vives, actualment portaveu del Futbol Club Barcelona, serà el pregoner que obrirà la Festa Major de Castellnou de Bages, el proper cap de setmana, segons ha anunciat l'Ajuntament en un publireportatge sobre les festes al Regió7 d'aquest passat divendres.

Vives, que va ser president de l'ICL Manresa i cap de llista de CiU a les eleccions de 2007 a la capital del Bages, serà l'encarregat d'obrir el 18 d'agost el programa de la Festa Major, just una setmana després que el seu alcalde, Francesc Martínez, hagi anunciat que ha deixat el PSC perquè no s'ha sentit recolzat pel partit arran de la pèrdua de majoria del seu govern. Cal recordar que el grup municipal de Francesc Martínez, encara inscrit a l'Ajuntament sota el paraigües dels socialistes, té actualment quatre de nou regidors després que Manel Valero es desmarqués de les polítiques i l'actitud de l'alcalde. El partit de Vives, CDC, té un regidor a l'Ajuntament.

En els darrers anys, la gestió de Francesc Martínez al capdavant de Castellnou s'ha caracteritzat per ser molt polèmica, sinó estrambòtica fins i tot. El municipi es gastarà més de 650.000 euros en un camp de futbol per donar servei a la UE Castellnou, un club de futbol sense equips base presidit per l'antic propietari dels terrenys del mateix camp, en una operació que està sent investigada per Antifrau. El propi alcalde, en una acció gairebé surrealista, va nomenar vigilant municipal un brigada i li va comprar un vehicle logotipat i amb llums d'emergència, tot i no informar-ho ni a policies de la Generalitat, ni crear la plaça, ni, per descomptat, posar-la a concurs públic. Aquesta operació va ser investigada pel Síndic de Greuges, qui va anotar en l'expedient els entrebancs que havia patit per part de l'Ajuntament a l'hora de facilitar-li informació.

L'última notícia sobre les excentricitats de l'alcalde ha estat que l'Ajuntament porta gastats més de 24.000 euros en una empresa del secretari municipal de Sant Fruitós per, pràcticament, rebre assessorament jurídic com a batlle, malgrat que el secretari municipal dedica, a dia d'avui, el doble d'hores a l'Ajuntament que fa un any. Les actuacions de l'alcalde controvertides han estat moltes més els darrers anys.
Arxivat a