Quatre mesos de presó per amenaçar amb un ganivet dos agents rurals

Els agents l'havien aturat com a sospitós d'intentar provocar un incendi forestal a Manresa

Redacció
12 d'agost del 2017
Actualitzat a les 20:58h
Imatge d'arxiu de dos agents rurals
Imatge d'arxiu de dos agents rurals | ACN
El Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 2 d'Igualada a condemnat a quatre mesos de presó per amenaçar amb un ganivet dos Agents Rurals, degudament uniformats, que l'havien aturat com a sospitós d'intentar provocar un incendi forestal al voral de la C-37 a l'altura de Manresa. La condemna arriba per l'acord entre fiscal i defensa després de l'assumpció dels fets per part de l'acusat i que no calgués celebrar-se el judici. Inicialment, l'acusació demanava sis mesos per un delicte d'atemptat a agent de l'autoritat.

Els fets es remunten al passat 28 de juliol a les 6 de la tarda quan, segons l'escrit de la fiscalia, es va declarar un conat d'incendi a la C-37 a l'altura de Manresa, molt a prop d'arribar al terme de Sant Salvador de Guardiola. Diversos testimonis van descriure als agents rurals un home d'uns 50 anys, amb aspecte molt deixat que circulava en bicicleta -tot i estar prohibit en aquesta via- i que duia un gosset en una cistella.

Dues hores i mitja més tard, dos agents rurals el van localitzar a la mateixa C-37 a Òdena circulant amb la bicicleta pel voral en sentit contrari, i el van intentar aturar per identificar-lo, inicialment sense èxit. Quan finalment el van aturar, el sospitós va treure un ganivet de 12 centímetres de fulla i els va amenaçar fins al punt que un dels agents va haver de retrocedir alguns metres. Ni l'arribada dels Mossos d'Esquadra no el va fer desistir en la seva postura fins que un dels agents va treure una defensa extensible i l'home va llançar el ganivet a terra.