La Cabra d'Or es consolida com la festa més concorreguda de la Festa Major de Moià

La 8a edició de la representació de la llegenda medieval de la Dolça i el Bernat aplega una gran expectació en l'inici de les festes a la capital del Moianès

La Cabra d'Or a la plaça de l'Ajuntament de Moià
La Cabra d'Or a la plaça de l'Ajuntament de Moià | Xavier Rius
Xavier Rius
12 d'agost del 2017
Actualitzat a les 11:00h
Amb una gran participació s'ha celebrat dijous i divendres a Moià la vuitena edició de la Cabra d'Or, que potser s'ha convertit en el seguit d'actes més concorreguts de la Festa Major. Dijous a la representació de la llegenda medieval davant l'església, el Senyor de Planella decideix que exercirà el dret de cuixa amb la Dolça, que es casa amb el Bernat, tribut del que només es deslliurà si troben i li porten la Cabra d'Or. Llavors centenar de vilatans van aquella nit a l'antic castell de Sant Andreu a cercar la cabra.

Divendres, acompanyats de la Banda Àuria tornen al poble amb la cabra i es fan activitats per nens. A la tarda vespre es fa el cercavila pel poble, es derrota al Senyor que ha decidit quedar-se amb la cabra i la noia. 400 persones participen al sopar de noces medieval i després davant d'un miler de persones es fan danses com la de la Cabra d'Or, la de la Mort o la de la Fertilitat, acabant passades les dues de la matinada.
 

Fotos de la Festa de la Cabra d'Or (Facebook)

Arxivat a