El nombre d'usuaris del cremallera de Montserrat creix un 21%

Davant d'aquest augment, FGC ha decidit reforçar el seu parc mòbil de trens per guanyar robustesa, fiabilitat i disponibilitat

Redacció
10 d'agost del 2017
Actualitzat a les 17:10h
El nombre de viatgers del cremallera de Montserrat ha incrementat un 21% durant el 2017, concretament ha transportat 70.800 persones més que l'any passat. Segons un comunicat de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya difós aquest dijous, també ha notat un augment important d'usuaris el de Núria, que ha registrat fins al mes de juliol 184.545 viatgers, el que representa un 9% més que el 2016. Davant d'aquest increment, FGC ha decidit reforçar el seu parc mòbil de trens cremallera per guanyar robustesa, fiabilitat i disponibilitat. Concretament destinarà prop de nou milions d'euros la fabricació d'una nova locomotora, dos cotxes remolc i dos intermedis per reforçar el parc mòbil de Vall de Núria.

La nova locomotora de la Vall de Núria serà mixta de tipus bimodal, és a dir, podrà circular tant per les vies convencionals com en el sistema cremallera i el funcionament habitual serà utilitzant tracció elèctrica però també permetrà operar utilitzant combustible dièsel en cas de fallada del subministrament elèctric.

Els nous cotxes estaran dissenyats amb criteris d'accessibilitat, per tant disposaran d'una zona dedicada a les persones amb mobilitat reduïda (PMR) i a més s'implementarà en tot el parc mòbil aire condicionat per millorar les condicions de confort per als usuaris.

Sinergies entre Vall de Núria i Montserrat

Una vegada incorporat aquest nou material mòbil a Vall de Núria, es realitzarà el trasllat definitiu de dos dels automotors Stadler GTW a Montserrat. Actualment, FGC disposa de cinc automotors d'aquest tipus a Montserrat, i amb la incorporació d'aquests dos nous GTW procedents de Vall de Núria, s'assegurarà també la robustesa, fiabilitat i disponibilitat del material mòbil de Montserrat; a la vegada que, com que tots els cremalleres són de la mateixa tipologia, es produiran importants estalvis pel que fa el seu manteniment.

Duran aquest estiu els visitants de la Vall de Núria tenen al seu abast fins a 10 pacs d'un dia a Vall de Núria per aprofitar al màxim la seva experiència a l'alta muntanya. Entre d'altres, aquests bitllets combinats permeten utilitzar el cremallera i realitzar alguna activitat com passejos amb canoa, tir amb arc, curses d'orientació o rutes a cavall. 

Per la seva banda, durant l'agost el Cremallera de Montserrat ofereix una promoció especial perquè els infants puguin viatjar gratuïtament durant tot el mes. Així, el Grup FGC apropa les famílies a aquesta emblemàtica muntanya.