Manresa farà un tractament fitosanitari als plàtans de vàries zones de la ciutat

El tractament es durà a terme durant la nit del divendres 11 d'agost al dissabte 12 d'agost, de les 12 de la nit a les 6 de la matinada

Redacció
10 d'agost del 2017
Actualitzat a la 13:44h
La Unitat de Parcs i Jardins Urbans de l'Ajuntament de Manresa ha comunicat que durant aquest divendres, 11 d'agost, de les 12 de la nit fins a les 6 de la matinada de l'endemà, dissabte 12 d'agost, es farà un tractament fitosanitari a arbres de l'espècie dels plàtans pel control del tigre del plàtan (Corythucca ciliata).

El tractament es realitzarà amb un equip atomitzador per arribar a qualsevol part de l'arbre. L'actuació tindrà lloc en horari nocturn per evitar molèsties als veïns. Es recomanable que els habitants d'aquestes zones, en aquest horari, tanquin portes i finestres, retirin els animals domèstics, aliments i objectes dels balcons i no passin sota la màquina aplicadora durant la feina.

Aquest control és una mesura necessària per a la salut dels arbres ja que el tigre del plàtan és una de les plagues més comunes de l'arbrat urbà i es tracta d'un insecte que provoca que la fulla de l'arbre perdi el color verd i quedi groguenca, així com una defoliació prematura.

Els treballs es faran als següents carrers i zones de la ciutat: 

- Els carrers Puig i Cadafalch, Domènec i Muntaner, Joan Miró i plaça Josep Lluís Sert; del barri de Cal Gravat
- Font dels Capellans
- Plaça Mallorca
- Carrer Abat Oliva
- Carrer Font del Gat
- Passeig Pere III (el tram superior per damunt de la plaça Espanya)