Els Tirallongues van fer història dissabte a Catalunya Nord

Van aconseguir descarregar per primera vegada el 4 de 8

Capçalera del 4 de 8 descarregat pels Tirallongues a Millars
Capçalera del 4 de 8 descarregat pels Tirallongues a Millars | Tirallongues
Redacció
10 d'agost del 2017
Actualitzat a les 16:37h

4 de 8 dels Tirallongues descarregat al Rosselló. Foto: Tirallongues

La colla castellera dels Tirallongues de Manresa va actuar aquest dissabte a Millars (Catalunya Nord) juntament amb Castellers del Riberal. Se celebrava la Festa Major d'aquesta localitat del Rosselló.

Els manresans s'havien marcat aquesta actuació amb un repte majúscul: descarregar el 4 de 8. La diada dels manresans començava amb tres pilars de quatre. A la primera ronda de castells, treballaven de valent per exhibir-se i descarregar el 2 de 7. Un castell molt complicat però que li tenen la mida presa. Els nervis a la plaça eren ben presents i es notava en aquesta primera ronda. A la segona ronda arribava el gran objectiu del dia: descarregar el 4 de 8. Pocs minuts després, esclatava l'alegria d'una colla que el descarregava per primera vegada. És un castell que perseguien des de l'any 1998 quan només el van poder carregar. A la tercera ronda, un cop passat l'èxtasi van descarregar el 5 de 7 sense problemes. A la ronda de pilars, descarregaven el vano de 5. 

D'aquesta manera, els Tirallongues recordaran aquesta actuació com la millor diada de la seva història des de que es va fundar l'entitat.

Per la seva banda, els Castellers del Riberal completaven una magnífica actuació descarregant el 3 de 7, el 4 de 7 amb l'agulla i el 3 de 7 amb l'agulla després de dos pilars de quatre d'entrada. El 3 de 7 amb l'agulla era el primer que la colla descarregava. Tancaven la diada amb un vano de 5. Així, els de Baó també completaven la millor actuació de la seva història.

La colla manresana ja prepara la següent actuació. Serà el dia 27 d'agost a Manresa per celebrar la Festa Major de la ciutat. Una diada marcada en majúscules al seu calendari i que de ben segur portarà a mostrar el seus millors castells a la ciutat. L'actuació se celebrarà a les 12 del migdia a la Plana de l'Om.