L'Ajuntament de Moià presenta la campanya de civisme per Festa Major de 2017

Presentació de la campanya dels cartells de conscienciació per la Festa Major de Moià
Presentació de la campanya dels cartells de conscienciació per la Festa Major de Moià | AjMoià
Redacció
10 d'agost del 2017
Actualitzat a les 8:52h
Amb motiu de la Festa Major de Moià 2017, l'Ajuntament de Moià ha iniciat una campanya de civisme per prevenir actes incívics així com l'excés de consum d'alcohol i drogues entre els joves durant aquestes celebracions. 

La campanya té per lema Que no decaigui la festa i s'ha portat a terme des de l'Ajuntament de Moià amb col·laboració de joves de Moià. Seguint en la línia de la campanya llançada per carnestoltes, tres joves del municipi han prestat la seva imatge en els tres cartells creats per tal d'arribar d'una forma més directa al col·lectiu de joves moianesos. 

La campanya consta de tres cartells que fan referència a una temàtica concreta relacionada amb el civisme i respecte durant les festes: 

- Agressions sexistes amb l'eslògan Quants cops t'han de dir que no per entendre-ho? #Éslamentable, protagonitzat per Abril Orellana; per tal de conscienciar els joves del respecte en possibles relacions. 

- Vandalisme amb l'eslògan Fent destrosses et creus important? #fotspena, protagonitzat per Guillem Marsech; per tal d'evitar actituds vandàliques i desperfectes en el material urbà i públic. 

- Responsabilitat en el consum d'alcohol amb l'eslògan Quan vas passat t'hauries de veure... #Llàstimaéspoc, protagonitzat per Xavier Torras, per tal de conscienciar del consum moderat d'alcohol i drogues i evitar situacions de risc. 

Difusió de la campanya

La presentació oficial de la campanya ha tingut lloc el dia 6 d'agost de 2017, aprofitant el pregó de Festa Major, amb una enganxada publica dels cartells realitzada pels joves protagonistes de la campanya, acompanyats per l'alcalde Dionís Guiteras, la regidora de Civisme Anna Roca i diversos regidors. 

Per altra banda, la campanya també serà difosa per les xarxes socials oficials de l'Ajuntament de Moià, per tal de conscienciar i aconseguir que el missatge arribi al màxim de ciutadans possibles. 

A part de la difusió més pública de la campanya, s'han realitzat cartes informatives i personalitzades dirigides als tres col·lectius principals: els veïns, els pares i els establiments de venda d'alcohol. 

Primerament tenim les cartes destinades als veïns i veïnes de Moià, principalment de les zones on es celebren els esdeveniments, on se'ls informa de la campanya cívica que s'està portant a terme per tal d'aconseguir tenir una Festa Major que respecti a tothom i al mobiliari urbà, tant públic com privat. 

Segonament, a les cartes destinades als establiments comercials de venda d'alcohol se'ls recorda la prohibició de venda de begudes alcohòliques a menors de 18 anys. 

Per últim, a les cartes destinades als pares i mares d'adolescents se'ls fan una sèrie de recomanacions educatives de com intentar inculcar i explicar als seus fills els efectes negatius del consum excessiu d'alcohol i drogues. 
Arxivat a