És temps d'horts

per Redacció, 14 d'agost de 2009 a les 12:15 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 d'agost de 2009 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Tomàquets de l'horta del Bages. Joan Fernandez


Tots hem pogut comprovar la diferència entre els productes de l'hort d'un particular i dels immensos hivernacles o centres de producció de l'altra banda del món. Ara és l'època de l'hort, quan està en alt rendiment, on podem gaudir d'una gran varietat de productes. Els tomàquets, els enciams, les albergínies, els cogombres, les pastanagues, els pebrots, les mongetes,...


Sovint, sense saber-ho, consumim productes que han viatjat milers de quilòmetres per arribar a les nostres mans. Podem però consumir productes de proximitat, productes treballats a les nostres hortes. Alguns mercats i botigues posen a la nostra disposició aquests productes, de més qualitat encara que a vegades tinguin menys vistositat. Els productors locals tendeixen cada vegada més a fer producció ecològica.

Nosaltres ho podem potenciar consumint productes de proximitat i ecològics. Al Bages hi ha botigues de productes ecològics i cooperatives de consum com l'Almàixera, el Rostoll Verd,...

Gaudim de l'hort, dels seus productes i, els que en tenim, de la satisfacció de treballar-lo, d'aprendre dia a dia, i de consumir productes de qualitat i ecològics. I a més hi ha la possibilitat de fer conserves. Com que alguns productes, com els tomàquets, venen tots de cop, podem fer conserva d'aquests productes i consumir-los al llarg de l'any.

L'hort, un món per gaudir i descobrir.

 

Arxivat a:
Societat, hort, horticultura
Participació