Ajuntament i Càritas signen un conveni per al projecte «Activa't per viure de l'hort»

Velantí Junyent i Fina Farrés es donen la mà després de signar l'acord
Velantí Junyent i Fina Farrés es donen la mà després de signar l'acord | AjM
Redacció
01 d'agost del 2017
Actualitzat a les 17:07h
L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent i la directora de l'entitat Càritas Diocesana de Vic – Arxiprestal de Manresa, Josefina Farrés, han signat aquest dimarts el conveni de col·laboració entre el consistori i l'entitat per continuar fomentant i impulsant activitats per ajudar a l'autoocupació, en l'àmbit de l'agricultura ecològica, de persones en situació d'exclusió social o en risc de patir-ne.

L'acte de signatura també ha comptat amb la presència de la regidora d'Acció Social i Cooperació, Àngels Santolària, de M. Antònia Gros, tresorera de Càritas, i del secretari municipal.

Segons l'acord signat, l'Ajuntament de Manresa atorgarà una ajuda econòmica en concepte de subvenció d'un import de 10.000 euros adreçats al desenvolupament del projecte d'acollida i inserció social Activa't per viure de l'hort. Per la seva banda, Càritas es compromet a fer arribar aquest projecte als manresans que ho necessiten, a fer-ne un seguiment social i tècnic, així com facilitar els mitjans materials i humans per dur-lo a terme.

Aquesta acció es finança parcialment amb el projecte Treball als Barris convocatòria 2016, subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya, amb fons provinents del Ministerio de Empleo y Seguridad Social.

Amb aquesta rúbrica, l'Ajuntament de Manresa considera d'especial importància la tasca que desenvolupa Càritas Diocesana de Vic-Arxiprestal de Manresa i reconeix la importància del projecte Activa't per viure de l'hort, que l'entitat desenvolupa per la integració social i laboral de les persones més desfavorides.

Per aquest motiu, en el mateix acte s'ha signat, també, la pròrroga del contracte pel qual Càritas pot seguir ocupant uns terrenys de titularitat municipal situats al sector del Colomer amb la finalitat de desenvolupar el projecte Activa't per viure de l'hort.