RECEPTA Escaldar tomàquet

Diverses varietats de tomàquet
Diverses varietats de tomàquet | M. Soldatova
Redacció
24 d'agost del 2017
Actualitzat el 26 d'agost a les 10:59h
Ignasi Sala i Gemmà Solà, en representació de Fogons del Bages, han seleccionat unes receptes pensades per a que el Tomàquet de la Comarca en sigui el protagonista. Les van presentar en el showkooking organitzat per We Love Cooking i www.mengembages.coop en els actes de celebració de la primera Festa del Tomàquet del Bages, organitzada per l'Ajuntament de Manresa, mengemBages, Proper, tomating.com i amb el suport del Rebost del Bages, Diputació de Barcelona i la Xarxa Productes de la Terra.

Durant tot l'agost diferents restaurants del Bages se sumen a la festa posant el tomàquet bagenc com a protagonista de la seva carta. NacióManresa us ofereix una recepta de tomàquet cada dilluns i cada dijous d'aquest mes. Que aprofiti!

Escaldar tomàquet

Preparació

1- Traiem el peduncle del tomàquet i fem una creu amb un ganivet a l'altre extrem. 
2- Posem una olla amb aigua a bullir i també preparem un recipient amb aigua i gel.
3- Quan l'aigua arrenca el bull hi posarem el tomàquets. El temps varia segons la mida del tomàquet, però un senyal de que ja es pot retirar es que on em fet la creu la pell ja es comença a separar.
4- Seguidament el posem al recipient que tenim l'aigua freda.