RECEPTA Tomàquet sec i confitat

Tomàquets
Tomàquets | AjM
Redacció
17 d'agost del 2017
Ignasi Sala i Gemmà Solà, en representació de Fogons del Bages, han seleccionat unes receptes pensades per a que el Tomàquet de la Comarca en sigui el protagonista. Les van presentar en el showkooking organitzat per We Love Cooking i www.mengembages.coop en els actes de celebració de la primera Festa del Tomàquet del Bages, organitzada per l'Ajuntament de Manresa, mengemBages, Proper, tomating.com i amb el suport del Rebost del Bages, Diputació de Barcelona i la Xarxa Productes de la Terra.

Durant tot l'agost diferents restaurants del Bages se sumen a la festa posant el tomàquet bagenc com a protagonista de la seva carta. NacióManresa us ofereix una recepta de tomàquet cada dilluns i cada dijous d'aquest mes. Que aprofiti!

Tomàquet sec i confitat

Ingredients

- Tomàquet 
- Sal 
- Sucre 
- Herbes aromàtiques 
- Oli 

Preparació

1- Escaldem els tomàquets, els pelem i traiem les llavors.
2- Els posem amb una safata per anar al forn.
3- Preparem una barreja d'una part de sal per la meitat de sucre, i en posem a sobre del tomàquets. 
4- Ho enfornem a 120ºC fins que quedin secs. 
5- Després ho envasem amb oli i herbes aromàtiques i ho coem al bany maria durant uns 12 minuts.
6- Deixem refredar.