L'Alberg del Carme tancarà dues setmanes en ple mes d'agost i gairebé un mes al Nadal

La instal·lació, que depèn de la Generalitat, fa anys que tanca en aquestes èpoques tot i que s'havia parlat de canviar el calendari

Alberg del Carme de Manresa
Alberg del Carme de Manresa | Pere Fontanals
31 de juliol del 2017
Actualitzat el 01 d'agost a les 17:25h
L'Alberg del Carme de Manresa, que depèn de la Xarxa Nacional d'Albergs Socials de la Generalitat de Catalunya, tornarà a tancat aquest mes d'agost, tot i que a diferència d'altres anys en que havia arribat a estat tot el mes tancat, només ho farà durant dues setmanes, del 6 al 20 tots dos inclosos. Cal tenir en compte, però, que enguany la Festa Major cau molt aviat i la darrera setmana d'agost conté els únics dies de temporada alta de la instal·lació, del 25 al 27.

El debat sobre l'obertura durant l'estiu de l'Alberg del Carme es remunta a 2013 quan la CUP va realitzar una pregunta al Ple sobre si seria possible obrir la instal·lació durant l'agost, que és el mes vacacional per excel·lència. La regidora de Joventut de llavors, Àuria Caus, va respondre que en el 2014 s'obriren més dies, però ja es comptava que de l'1 al 10 hi havia una reserva d'un grup gran de persones.

Des de llavors, però, l'Alberg ha continuat tancant als mesos d'agost, depenent, també, de quan cau la Festa Major de Manresa, degut a "que el aquest mes baixa molt la demanda", segons han explicat els responsables de l'equipament diverses vegades. L'altra gran tancada que fa l'Alberg és a l'època de Nadal, quan gairebé manté les portes tancades durant un mes. Enguany, per exemple, tanca el 14 de desembre i obrirà passat Reis.

Diversos establiments hotelers de la ciutat han confirmat a NacióManresa que l'agost "és un mes fluix" a la capital del Bages, malgrat que des de l'Ajuntament s'insisteix en fomentar el turisme. Malgrat tot, el calendari de festius de l'Alberg del Carme -com de tots els albergs de la Xarxa- es determina a primers d'any, de manera que en totes les centrals de reserva on line i en la mateixa recepció no s'admeten reserves per als dies en que està tancat, i d'aquesta manera tampoc no es pot copsar la demanda real que hi podria haver.